Sundsvall har öppnat med två raka förluster och behöver en seger idag för att haka på de övriga lagen i kampen om de allsvenska platserna. Västervik förlorade en jämn match borta mot AIK senast och tycker inte man ska vara så stora underdogs som man är idag.

  • Match: Sundsvall – Västervik
  • Speltips: Västervik +1.5
  • Odds: 1.95 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18/3, 19.00

sundsvallSundsvall förlorade senast en jämn match borta mot Södertälje där det var de små misstagen som avgjorde. När man möter lag uppifrån så straffar det sig att göra enkla misstag medans man i ettan kan komma undan med det lättare. Kanske lite det som är skillnaden mellan lagen endast. Nu har man dock torskat två raka matcher och idag måste man vinna verkligen. Tittar man på det lag man har värvat ihop så ska man ta sig tillbaka till allsvenskan. Man har hårdsatsat och allt annat skulle vara ett misslyckande. Pressen är som sagt ganska stor på hemmalaget denna afton. Klarar man pressen eller viker man ner sig ännu en gång? Sundsvall är kanske seriens stabilaste lag bakåt, men man har under säsongen inte heller vunnit matcher med stora siffror. Trots att man faktiskt varit numret större än de flesta. Nu möter man återigen ett bra motstånd och jag tror Sundsvallspelarna är ytterst rädda för att förlora och man kommer säkerligen ta det säkra före det osäkra med tanke på att man behöver två poäng åtminstone. Man är som sagt grymma bakåt och jag förväntar mig en väldigt tät match. Man har en rutinerade Magnus Åkerlund i målet som varit riktigt bra under hela säsongen. Man är rätta favoriter, men tycker återigen att bolagen underskattar Västervik lite. Negativt för Sundsvall är att Eric Moe kommer missa resten av säsongen pågrund av en skada. Det har trots allt kanske varit deras bästa back hittills.

vastervikVästervik vann första matchen mot Tingsryd, men förlorade senast borta mot AIK med 4-1. Enligt rapporter ska det ha varit jämnt rakt igenom, men återigen så är det de små misstagen som avgör och det straffar sig mot lag från de övre regionerna. Nu tar man nya tag mot Sundsvall där jag tror att det kommer bli en grymt tight match med lite mål i. Just därför tror jag också att Västervik kommer hålla sig inom handikappets marginal med tanke på att det är en sån viktig match och för att man underskattar lilla Västervik en aning. Laget man har är bra och deras styrka är deras disciplin i egen zon. Dessutom har man Daniel Wälitalo i kassen som varit grym sedan hans debut i Västervik för några månader sen. Västervik kanske är ett av de lagen som ska ha sämst chanser att lyckas i detta kvalet om man tittar på pappret, men samtidigt är det så pass jämnt att det inte skulle förvåna mig alls om man är ett av fyra lag som spelar i nästa års hockeyallsvenska. VIK kan definitivt övervinna mäktiga Sundsvall denna afton.


Sundsvall är bra och rätta favoriter, men klarar man att hantera pressen. Man vinner inte överlägset i sina matcher och det lär bli tight även ikväll. Mitt spel blir alltså Västervik +1.5 till oddset 1.95 hos Nordicbet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden