Två av seriens formsvagaste lag drabbas samman i Medelplad när Sundsvall tar emot Västerås. Hemmalaget har blott två segrar på dom tolv senaste matcherna och har dessutom spelat otroligt målrikt i dessa matcher. Bortalaget Västerås är klart sämre och har tio raka förluster och har släppt in fyra mål i dom sex senaste matcherna. Talar det för överspel?

  • MatchSundsvall – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,95 @ ComeOn
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 7/2, 16,00

Hemmalaget Sundsvall lyckades vinna i den förra omgången via en vändning mot Vita Hästen till seger 3-2 på hemmaplan. Segern var lagets andra på dom tolv senaste matcherna och trots vinsten är Sundsvall hopplöst sist i tabellen.
Vi finner laget som jumbo med blotta trettionio inspelade poäng efter fyrtiofyra omgångar. Chans till att slippa kval är minimal då laget har tjugoen poäng upp till säker mark med tjugofyra poäng kvar att spela om.
Största problemet för nykomlingen har att offensiven inte har levererat i Hockeyallsvenskan. Endast åttioåtta kassar framåt, vilket är allra minst och defensiven har inte rosat marknaden med hundrafyrtiofyra mål bakåt, vilket är andra flest.

På hemmaplan har inte poängen haglat in. Segern över Vita Hästen i den förra hemmamatchen var Sundsvall’s första efter sju raka förluster.
Totalt har Sundsvall spelat ihop tjugo poäng i hemmaborgen på tjugoen hemmamatcher och det är överlägset minst av samtliga lag i Hockeyallsvenskan.
Mål har däremot varit en säkrare faktor och med målskillnaden 43-63 snittas hemmamatcherna på 4,95 mål.

sundsvall V.S vasteras_200

Västerås åkte på sin TIONDE raka förlust när AIK besegrade laget med 4-1 på Hovet. Men ack vilken annan match det hade kunnat blivit då precis innan AIK’s 3-1 mål hade Västerås ett klockrent stolpskott och 2-2 där hade vi fått en helt annan match.
Med uteblivna segrar och största del utan poäng är det nu Västerås som lagen på kvalplats jagar. Laget har sextioen poäng efter fyrtiofyra omgångar och har elva poäng ner till kvalplacerade Asplöven. Upp till playoff är det bara två poäng och då har dessutom Västerås en match mindre spelad.
Västerås defensiv har läckt som ett såll och dessutom har laget en förmåga att ösa in mål. Med en målskillnad som då blir 120-128 snittas lagets matcher på 5,63 mål per match.

På bortaplan är formen svag för Västerås. Fem raka nederlag och laget har dessutom släppt in minst tre mål i samtliga fem förlustmatcher.
Totalt sett är Västerås ett utav seriens sämsta bortalag med tjugoen inspelade poäng efter tjugotvå bortamatcher. Det gör laget till seriens elfte bästa bortalag och Västerås största problem på bortais är att hålla tätt bakåt.
Laget har släppt in hela sextiofyra kassar och det är sjätte flest i serien och ger ett snitt på 3,13 insläppta mål per bortamatch.

Det fjärde och sista mötet mellan lagen för den här säsongen.
Lagen har en varsin hemmaseger och i den andra hemmamatchen i ABB Arena vann Sundsvall med 5-4 efter straffar och har alltså 2-1 i inbördesmöten mot Västerås.

11.12.15HOCVästeråsSundsvall4 : 5
(4 : 4)
31.10.15HOCSundsvallVästerås5 : 1
23.09.15HOCVästeråsSundsvall3 : 1

Västerås kan göra att Sundsvall blir klara för kval.
Matematiken är enkel. Det skiljer tjugoen poäng mellan lagen med åtta omgångar kvar att spela om, alltså tjugofyra poäng. Sundsvall måste ta tre poäng för att det lilla hoppet om att slippa kval skall finnas kvar.
Jag tror dock inte att det blir en hemmaseger men jag värderar överspelet högre än en bortaseger. Det på grund utav det försvarsspel båda lagen har visat upp den sista tiden/under säsongen. Västerås har förlorat tio raka matcher och har släppt in minst tre mål i TOLV raka matcher. Det är det som kan vara räddningen för Sundsvall att motståndarnas försvarsspel är horribelt emellanåt.
Sundsvall skall då inte skryta över sitt försvarsspel då laget har släppt in andra flest mål i serien. Och att möta ett Västerås vars segersukta är enorm samtidigt som lagets offensiv trots allt har fortsatt att leverera och laget gör sjätte flest mål i serien. Detta trots den enorma formsvacka laget är i.
Vi kommer få ett se ett desperat hemmalag vars kvalité för att slippa kval inte riktigt finns mot ett Västerås som får bästa möjlighet att ta en seger och bryta den hemska trenden. Men när hemmalaget kommer sälja sig dyrt och kommer streta emot medan Västerås defensiv inte är tillförlitligt och två av lagens tre möten slutat över 5,5 mål och valet blir slutligen enkel.
Mitt spel blir över 5,0 mål till 1,95 hos ComeOn.