För hemmalaget är det en nyckelmatch ikväll, men spelet och flytet har man inte haft med sig den sista tiden. Det kommer garanterat bli en tuff utmaning när det hetaste laget i kvalserien kommer på besök.

  • Match: Sundsvall – Tingsryd
  • Speltips: Tingsryd ML
  • Odds: 2.02 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/3, 19.00

sundsvallSundsvall har gått som tåget hela säsongen och man har helt rättvist tagit sig ända hit till kvalserien. När det är fyra av sex lag som går uppåt ska Sundsvall vara ett av de lagen med tanke på vilken satsning de har gjort efter att ha plockat in många rutinerade herrar. Misslyckas man så får det anses som ett fiasko. Sundsvall har hela året varit väldigt stabila bakåt och det är man fortfarande, även om det kanske trillat in lite för många mål på slutet och man har för första gången iår fått sig lite motstånd. Man har som sagt sin styrka defensivt, men framåt har det inte klickat så bra som man velat. Även fast man vunnit de flesta matcherna så har det inte varit några utklassningssiffror, vilket jag tycker man skulle kunna ha med ett sånt spelarmaterial. En vinst idag är nästan ett måste för skulle man förlora så skulle man kunna ha hela fem poäng upp till strecket med fyra matcher kvar och det kommer bli otroligt svårt att ta in med tanke på att alla lag i den här serien är fruktansvärt jämna och bra. Det var längesedan vi fick sådant högt odds på Sundsvall på hemmaplan, men det är också klart förståeligt nu med tanke på hur dagens motståndare Tingsryd har spelat. Sundsvall har inte varit dåliga och haft lite ”stolpe ut”, men idag kommer det bli minst lika tufft när ett formstarkt Tingsryd kommer på besök.

tingsrydTingsryd har skaffat sig ett grymt utgångsläge och en vinst idag så kan man nästan räkna med att man lirar i allsvenskan nästa säsong. Säsongen började ju sådär för TAIF som inte kom upp i den nivå som man ville. Däremot så har man höjt sig ju längre säsongen gått och efter jul har man varit i princip oslagbara. Efter förlusten i den första matchen borta mot Västervik, som inte är en lätt match, så har man gjort fyra riktigt bra insatser i rad. En grym match på bortaplan mot hemmastarka Pantern där man vann med 4-1. Sedan förlust på straffar hemma mot AIK i en match som man lika gärna kunde vunnit. Borta mot Södertälje sedan hade man monsterutdelning och vann med 7-4 och senast slog man Västervik hemma med 5-0. Formen kan nog inte bli så mycket bättre för Tingsryd och bättre läge att slå Sundsvall än såhär kommer man nog inte få. Man har ett par spelare som höjt sig rejält och det är bland annat Markus Persson och rutinerade Niklas Johansson. I powerplay har man varit grymma på slutet och det är livsfarligt varje gång. Nog för att man är lite svagare på resande fot, men man har mycket god chans att förstöra Sundsvalls säsong ikväll.


Sundsvall är bra, men jag tror dem är lite för svaga offensivt om man ska jämföra med TAIF som är i grym form för tillfället. Mitt spel med en medelinsats blir alltså Tingsryd ML till oddset 2.02 hos Unibet. Insatsen stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden