Nyckelmatch uppe i Sundsvall med två omgångar kvar av kvalserien när hemmalaget idag gästas av Södertälje. För SSK är det en grymt viktig match och man måste ha med sig alla tre poängen hem för att kunna klara sig kvar. Lyckas man med det?

  • Match: Sundsvall – Södertälje
  • Speltips: Sundsvall
  • Odds: 2.21 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/4, 19.00

sundsvallSundsvall har ett guldläge nu när man kan bli klara för allsvenskan och även skicka ner Södertälje till hockeyettan nästa säsong. Känslan på förhand säger att dom löser det. Jag kommer alltså återigen gå emot SSK på bortaplan. Sundsvall tog två viktiga poäng senast i bortamatchen mot Västervik och förmodligen så kommer det räcka med en ynka poäng i matchen mot SSK för att i princip vara klara för hockeyallsvenskan. Med tanke på den satsningen man gjort redan från starten av säsongen så är det här nästan ett krav. Bättre slagläge än vad man har för tillfället lär man inte heller få. Senast man spelade hemma var för en dryg vecka sedan då AIK slogs tillbaka relativt enkelt med 3-1. Man visade att man ville mer och man var det bättre laget genom hela matchen. Inget lag som kommer upp till Sundsvall får det enkelt. Med tanke på förutsättningarna inför matchen så känns en hemmaseger givet här. Man startade kvalserien lite knackigt, men hade också en del otur. På slutet har man haft stolpe in och då har man också visat hur bra man faktiskt är. Sundsvall är rätta favoriter och man vinner denna match.

sodertalje_200Södertälje håller på att fullborda sitt stora fiasko och på kvällen den andra april 2015 kan det också bli verklighet att klassiska Södertälje åker ner en division och nästa år får spela i hockeyettan. Med tanke på att man innan säsongen började hade som mål att få kvala uppåt så är detta ett riktigt superfiasko oavsett. Man ligger just nu fem poäng bakom Sundsvall och en plats i nästa års hockeyallsvenska. Dessutom har man även Västervik ovanför med tre poäng marginal. Alltså, Södertälje behöver ha med sig alla tre poängen hem, annars är man utslagna och sist i tabellen. Detta innebär såklart att man kommer att plocka målvakten vid ett oavgjort resultat. Jag tror dock att Sundsvall kommer styra upp det här tidigare och ha en betryggande ledning och sedan bara spela av matchen. Söderälje har jag som sagt spelat emot ett ex-antal gånger när man spelar på resande fot. Man har trots allt bara vunnit tre matcher under ordinarie tid på bortaplan och det är verkligen inte godkänt. Idag kommer man ha en av de tuffaste bortamatcherna för säsongen och pressen är enorm. Nej, Sundsvall blir klara för allsvenskan idag medans man samtidigt skickar ner SSK till hockeyettan.


Sundsvall är ett stabilare lag än SSK för tillfället. Kanske inte på pappret, men just för stunden. SUndsvall är grymma hemma och SSK värdelösa på resande fot. Mitt spel blir allt Sundsvall att vinna under ordinarie tid till oddset 2.21 hos betsafe. Insatsen kommer att bli 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden