Hockeyallsvenskan rullar vidare  och ikväll är det Rögle som gästar Gärdhov i Sundsvall. Rögle kommer till detta möte med en färsk derbyvinst mot Malmö i bagaget. Man är seriens mest formtoppade lag och placerar sig just nu på en femteplats i serien. Sundsvall hade även dom en bra form, innan man gick ordentligt på pumpen mot Bofors senast med hela 6-2. Här går jag in ganska hårt på ett spel som jag tror mycket på!

  • Match: Sundsvall – Rögle
  • Spel: Rögle
  • Odds: 1.80
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 12/12 19.00

Rögle är som sagt hockeyallsvenskan mest formtoppade lag just nu, med sjua raka segrar bakom sig. Och då har man slagit lag som Leksand, Södertälje, Bofors och Malmö. Senast man fick stryk var för drygt en månad sen då Västerås blev för svåra. Man hade en trevande inledning på serien där man hade många skador på nyckelspelare, men nu när dessa kommit tillbaka går man som tåget. Man åkte upp till Sundsvall redan igår och har kört ett träningspass nu under dagen, för att verkligen vara på tårna inför kvällens möte. Man har två riktigt jämna och bra målvakter i Gistedt/Fransson, och ikväll är det Gistedts tur att vakta kassen.

Rögle saknar förutom en del långtidsskadade, även Daniel Glimmenvall som är sjuk. Rasmus Bengtsson har man lånat ut till amerikanska juniorligan. Det är ett bra och starkt lag som man ställer på isen ikväll.

Sundsvall har överraskat en del på slutet och hade tre raka segrar inför mötet med Bofors senast. Väl där fick man rejält med smörj och såg länge ut som ett juniorlag på isen, 6-2 slutade matchen den matchen. Man har inte alls samma spelarmaterial som Rögle och Axel Brage i målet blandar och ger.

Saknas i Sundsvall gör Eric Moe, Adam Rundkvist, Niklas Zetterström och Fredrik Mannström. Framförallt Eric Moe kommer saknas då han gjort ett kanonjobb i Sundsvall hittills.

Går bara Rögle in med rätt inställning här så kommer man blåsa ifrån Sundsvall. Rögle är väl medvetna om vilka lag som åkt på torsk här när dom ställt in skridskorna på isen, så någon underskattning ska inte finnas.

/e@sy