Efter ett break under Julen så är hockeyallsvenskan tillbaka idag, och det är botten mot toppen som möts när Örebro gästar Sundsvall. Hemmalaget Sundsvall är för tillfället inne i en riktigt bra period och har endast en förlust på dom sju senaste, vilket gör att man har häng på lagen ovanför i tabellen nu. Örebro har slagit av på takten en del verkar det som, man är faktiskt nollade i sina två senaste bortamatcher, något man givetvis inte blir idag. Det här är ett riktigt bra spel!

  • Match: Sundsvall – Örebro
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.75 (expekt, betsson)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19.00

Sundsvall har som sagt spottat upp sig rejält på slutet, och nu är man endast tre poäng efter Almtuna som ligger 12:a. Man har ett ihopknåpat lag som består av många lån som av olika anledningar inte fått speltid i tidigare klubb. Detta gör Sundsvall till en hyperfarlig motståndare, då det oftast finns en rejäl revanschlust i lånade spelare, man vill visa att man duger helt enkelt. På hemmais har man på slutet spelat jämnt mot både Rögle och Malmö, samt så har man slagit tillbaka Leksand.

Kikar man på lite statistik ser man att Sundsvall varit inblandade i en hel del målkalas på senare tid. På de tio senaste matcherna har åtta av dessa gått över linan 5,5 mål. Tar man sen en kik på möten mot Örebro så har 9 av 10 gått över linan. Sundsvall har hittat målet, men det verkar gå ut över defensiven en aning.

Saknas i Sundsvall gör Eric Moe och Niklas Zetterström.

Örebro har ingen höjdarform på bortais för tillfället, då man blivit nollade av både Södertälje och Bofors i de två senaste bortamatcherna. Nu studsade man dock tillbaka fint innan juluppehållet och fixade en 5-2 seger hemma mot Rögle. Kvällens motståndare bjuder på mer yta än vad både Södertälje och Bofors gör, och det tackar givetvis sånna som Conny Strömberg för.

Man har haft det lätt mot Sundsvall i tidigare möten lagen emellan, man kommer till kvällens möte med åtta raka vinster i bagaget. Av dessa åtta matcher har dessutom sju gått över 5,5 mål, så man vet hur gör mål på Sundsvall.

I Örebro är alla friska och redo för spel.

———————————————————————————————-

Det här är en match som jag tror Örebro grejar med ett par puckars marginal, man har en bredare trupp och mer kvalité. Men man ska inte underskatta Sundsvall och dom kommer säkerligen göra en 2-3 mål ikväll, men vad gör det när Örebro gör minst fyra. Tror detta blir ett målkalas!

/e@sy