Uppstart efter en dryg veckas uppehåll i Hockeyallsvenskan. Redan kvalklara Sundsvall möter playoff jagande Mora. Två lag vars former är helt spridda och båda lagen avslutade på ett varsitt sett innan uppehållet. Nu har lagen haft åtta dagar att hitta sitt spel och frågan är vilka som kan mäkta med att göra det?

  • MatchSundsvall – Mora 
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Mora
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 15/2, 19,00

Sundsvall fick inte den återkomst laget hade hoppats på i Hockeyallsvenskan utan får rikta in sig på att kvala sig kvar efter grundserien.
En grundserie som har varit mindre lyckad på sistone och innan uppehållet inkasserade Sundsvall sin tolfte förlust på dom femton senaste omgångarna genom att förlora mot Västerås på hemmaplan med 1-3.
Det blir ganska logiskt att Sundsvall ligger där laget ligger med tanke på att laget endast har tagit åtta poäng av dom fyrtiofem senast möjliga.

Hemma i Medelpad har Sundsvall inte rosat marknaden. Laget har enbart vunnit åtta av sina tjugotvå hemmamatcher och har bara lyckats tagit tjugo poäng. Det gör Sundsvall till Hockeyallsvenskans absolut sämsta hemmalag.
Det blev som sagt förlust i den senaste hemmamatchen och Sundsvall har bara vunnit en hemmamatch på sina nio senaste. Det var mot Vita Hästen för två hemmamatcher sedan, då vann laget med 3-2.

sundsvall V.S mora_200

Mora dras med stora ekonomiska problem och måste ha fått in tre miljoner innan mars är slut för att kunna få ny licens för Hockeyallsvenskan alternativt SHL. Men trots dessa pengaproblem berör det inte spelarna som har visat upp ett ofantligt klubbhjärta och går för att nå playoff.
I omgången innan uppehållet körde laget över självaste serieledande AIK med hela 6-1 på hemmaplan och tog sin andra raka seger. Anmärkningsvärt var att segern innan dess var mot tvåan Tingsryd.
Ett formstarkt Mora har blandat sig in i playoff-kampen och har nu sextiosex efter fyrtiofem omgångar och ligger på den sista och åttonde playoff-platsen med två poäng ner till närmst jagande lag.

På bortaplan har Mora dessutom gått starkt den här säsongen. Laget placerar sig på sjundeplatsen i bortatabellen och det efter att ha vunnit nio av sina tjugotre bortamatcher och har spelat ihop totalt tjugosju poäng.
Mora föll förvisso i sin senaste bortamatch, men till försvar var det ett av seriens bästa hemmalag Vita Hästen som vann med 2-1 efter straffar.

Säsongens fjärde och sista möte.
Mora har lyckats vinna samtliga tre tidigare matcher mot Sundsvall, men det har suttit långt inne i alla fall två möten. Detta då Mora har en straffseger och en övertidsseger över Sundsvall.

21.12.15HOCMoraSundsvall4 : 3
(3 : 3)
02.11.15HOCSundsvallMora0 : 2
26.09.15HOCMoraSundsvall2 : 1
(1 : 1)

Som vi kan se har Mora totalt tagit sju poäng av dom nio möjliga lagen har ställts emot varandra.

Bryter Mora sin bortaform och befäster playoff-platsen?
Det är vad mitt sikte är inställt på i alla fall. Sundsvall har inte räckt till i årets Hockeyallsvenska och trots att laget har värvat gamla rutinerade herrar har laget vägt tungt. Notera ”gamla” spelare, så som M. Månsson, C. Söderström osv. Det håller inte i en Hockeyallsvenska som bara blir mer och mer konkurrenskraftig för varje säsong.
Mora däremot har ryckt upp sig och avslutade innan uppehållet på ett strålande vis. Två raka segrar över ettan och tvåan i tabellen. En avslutande 6-1 seger mot AIK säger sitt att Mora är på gång på största allvar och på spelarsidan är det inte klubbens ekonomiska bekymmer som tar fokus. Utan spelarna vill nå playoff och vill nå SHL. Det är fullt möjligt med det spel och självförtroende laget besitter i dagsläget och att återuppta serien med sju matcher kvar mot ett redan kvalklart Sundsvall är en perfekt pusselbit för att ta sig ett steg närmare playoff.
Mora är dessutom ett av seriens bästa bortalag och möter seriens överlägset sämsta hemmalag.
Mitt spel blir en bortaseger till 2,00 hos William Hill.