OBS, kort spelstopp! Nu börjar hockeysäsongen dra igång och det är dags för mitt första speltips denna säsong. Idag handlar det om SCA-cupen uppe i Sundsvall där just Sundsvall tar emot elitserielaget Modo. Efter att ha inspekterat trupperna så har jag hittat ett givet spel till kvällens match som har start på fredag eftermiddag kl 17.00.

  • Match: Sundsvall – Modo 
  • Liga: SCA Cupen (vänskapsmatcher)
  • Speltips: Sundsvall +2.5
  • Odds: 1.70 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 30/8, 17.00

Sundsvall blev kvar i hockeyettan förra säsongen trots en storsatsning som misslyckades i slutändan. Till den här säsongen gör man ytterligare en satsning mot hockeyallsvenskan, även om jag tycker laget på pappret ser ett litet snäpp sämre ut. Däremot så har man fortfarande en av de starkaste trupperna i ettan. Man startade cupen igår kväll då man tog emot Leksand. Det blev tillslut förlust med 2-5 efter att man rasat ihop i den sista perioden och tappat en 2-1 ledning. Nu ska sägas att Leksand var bra igår och lät inte Sundsvall komma till alltför många farliga lägen. Ikväll tar man emot Modo och då är förutsättningarna helt annorlunda. Man lär ställa upp med i stort sett samma lag idag som man hade igår förutom att man kanske vilar Sammy Gustafsson i målet och sätter in Victor Olofsson istället. Sundsvall har alltid varit starka på hemmaplan och lär vara taggade för att ta kanske tillochmed en seger ikväll. Modos förutsättningar kommer vi till strax.

sundsvalllek

Modo spelade också igår, men väljer att vila en drös med ordinarie spelare och istället plocka in en del juniorer. På backsidan har man endast tre ordinarie kvar i truppen, ungtupparna Robert Hägg och Victor Lööv tillsammans med nye  Sean Sullivan. På forwardsidan har man drygt sex ordinarie kvar till matchtruppen där TJ Hensick och Jeff Tambellini är de spelare som utmärker sig mest. Man vilar alltså ett gäng viktiga kuggar och totalt så ersätter man med nio juniorer. Nu ska sägas att J20-serien är bra, men tror fortfarande att Modos juniorer är snäppet efter ett topplag från division ett. Modo har ett halvt lag med juniorspelare och vilar stora delar av sin A-lagstrupp. Dessutom lär man ställa juniorkeepern William Silfwerfeldt-Öhmanistället för Anton Forsberg som stod gårdagens match.


Med tanke på förutsättningarna och fördelen av hemmaplan så ska absolut Sundsvall kunna hålla jämna siffror med dagens unga Modo, åtminstone inte förlora med tre puckar eller mer. Trots att det är tidigt på säsongen och min första rek på länge så väljer jag att gå ut ganska hårt. Jag spelar Sundsvall +2.5 till oddset 1.70 med 8 units. Kommer även lägga 2 units på Sundsvall DNB till oddset 6.25. Båda spelen finner ni hos bet365 under Vänskapsmatcher fredag. Matchen kan också köpas och ses via webben på denna länk http://hockeypuls.se/tv/live/1.6151989-se-matchen-live

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden