Sundsvall förlorade mot ett hemmastarkt Göteborg i omstarten vilket inte är så mycket att säga om egentligen. Nu är det hemmaplan och konstgräs där jag tycker man är snäppet vassare på spelmässigt kontra gräs. Helsingborg kommer från en förlust och har massor av spelare borta här av betydande karaktär. Man är formsvaga och försvarsspelet har havererat många gånger denna säsong. Och har svårt att se hur man ska kunna stå emot ett offensivt skickligt hemmalag här faktiskt.

  • Sundsvall – Helsingborg
  • Spel: Sundsvall över 1.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Sundsvall har gjort en bra säsong än så länge och tror inte man gör något ras i tabellen heller, det tycker jag man är för bra för. Eller framförallt så är lagen under alldeles för dåliga, Helsingborg inkluderat. Förlusterna denna säsong har kommit mot topplag som Elfsborg, Norrköping och Göteborg nu senast. Och visst man förlorade mot jumbon Gefle också, men det var när man hade ledningen och fick ett rött kort som förändra hela den matchen till det negativa. Annars så har man spelat bra i nästan alla matcher. Och man trivs framförallt bra på konstgräs där 4 av 5 segrar kommit. Man får ju ut mest av sitt fina passningsspel på en slät och fin matta som ju konstgräs levererar.

En lirare som Stefan Silva kommer mer till sin rätt när han kan trixa med bollen och han lär kunna hota rätt bra här idag. Även snabbe Pa Dibba kan bli ett orosmoln för Helsingborgs backlinje. Man har ett bättre lag som är mer samspelt än vad Helsingborg har. Och en tydlig spelidé vilket Helsingborg inte riktigt har. Sånt är ändå viktigt.

Här har vi frågetecken för backen/mittfältaren Robin Tranberg som har problem med ljumsken, men dock ingen spelare man är beroende ifrån, långt ifrån. Dock saknar man mittfältaren Rúnar Már Sigurjónsson som blivit såld under sommaren här. Det är ett avbräck om något.

Gif_sundsvall    helsingborg

Helsingborg avslutade Allsvenskan med två kryss och två förluster för att sedan i omstarten efter uppehållet gå och torska hemma mot Elfsborg med 2-4. Riktigt svagt, man han till och med vända 0-1 i paus till 2-1 men ändå tappa kommandot igen till 2-4. Vad Henrik Larsson håller på med i Helsingborg kan man ju undra. Men försvarsspelet är knappast hans starkaste sida, så mycket kan vi säga. Man har alltså släppt in 29 mål på 13 matcher, det är ett snitt på över 2,2 mål per match. Riktigt uselt om ni frågar mig. Så inte så konstigt att man är där nere runt en kvalplats.

Och ser vi till denna match så spelas den på konstgräs vilket man inte har några roliga erfarenheter av denna säsong. I premiären mötte man Gefle borta, som visat sig vara helt genomusla denna säsong, men fick bara 1-1 där. I bortamatchen mot Hammarby förlorade man med 5-1, i underkant kändes det som också. Borta mot Djurgården blev det torsk med 3-0 och borta mot Norrköping blev det torsk med 3-1, men kunde lika gärna varit mer där också. Nu ska man alltså spela ännu en match på konstgräs, mot ett lag som är offensivt skickliga och där man torskade med 2-1 ifjol.

Och som inte det vore nog, nu har man problem de luxe. Först så är mittfältaren Anton Wede avstängd här. Sen så har man en drös med skador. Det är Jordan Larsson (anfallare), Carl Wede (mittfältare), Carl Johansson (back), Johan Mårtensson (mittfältare), Linus Hallenius (anfallare), Jonathan Larsson (back) och Viktor Ljung (back). Sammanlagt så är det ungefär 4-5 spelare som skulle kunna ta en plats i startelvan.

——————————————————————————————————————————————————————

Sundsvall är ett spelande lag som är skickligt offensivt. Man trivs som bäst på konstgräs vilket man har på hemmaplan. Farliga offensiva spelare i Stefan Silva och Pa Dibba framförallt men även på kanterna har man farliga spelare. Helsingborg har massa spelare borta här vilket är väldigt trist för deras del. Man har en riktigt dålig form och tycker försvarsspelet ser riktigt dåligt ut. Man trivs absolut inte på konstgräs och man kommer få det tufft här. Jag spelar Sundsvall över 1.5 mål till oddset 1.85. Insatsen är ganska hög på detta spel. Frraaaaamåååååt!

/ L’orso