Hemmalaget Sundsvall har ännu inte vunnit på hemmaplan vilket är riktigt dåligt, men man har dock mött svårt motstånd. Och när serieledaren Göteborg kommer på besök så blir det inte lättare direkt. Speciellt inte när hemmalaget har stora problem i backlinjen där minst 2 saknas men 2 andra är högst osäkra. I Göteborg ser det bra ut och de danska spelarna Rieks och Ankersen är återigen med efter att vara utanför truppen mot Hammarby senast, innan uppehållet. Göteborg är solklara favoriter.

  • GIF Sundsvall – IFK Göteborg
  • Spel: Göteborg över 1.5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Sundsvall avslutade vårsäsongen väldigt dåligt med 3 förluster och 2 oavgjorda matcher. Uppehållet kommer mer än lägligt måste man säga. Problemet innan uppehållet måste väl vara att man var ytterst ineffektiva sett till de chanser man skapade, framförallt i början av Allsvenskan. Sen var ju inte försvarsspelet inte det bästa heller för den delen.

Apropå försvarsspelet ser det inte ljusare ut nu efter uppehållet. Till matchen mot Göteborg så saknas backen Robert Lundström (13 matcher) pga avstängning, och backen Eric Larsson (13 matcher) saknas pga skada. I övrigt så är det högst osäkert om backarna Stefan Ålander (10 matcher) och Joakim Nilsson (7 matcher) kommer spela något. Ålander medverkade inte i en träning för någon dag sen pga av en känning i ljumsken, på den träningen fick alltså Joakim Nilsson utgå pga en smäll på benet. Så ja högst osäkra till start. Sedan tidigare har vi även en annan back skadad i form av Marcus Danielsson. Backproblem deluxe. Lägg även till att mittfältaren Simon Helg är skadad.

Gif_sundsvall      göteborg

Göteborg har ju varit helt outstanding på vårsäsongen, inte minst defensivt där man endast släppt in 5 mål vilket är oerhört imponerande såklart. Framåt har det inte sett lika bra ut, även om effektiviteten inte var den bästa. Och att man är ganska beroende av de danska kantspringarna Sören Rieks och Jacob Ankersen blev extra tydligt borta mot Hammarby precis innan uppehållet då båda var borta. Göteborg hade knappt något anfall i matchen, borta då var även yttern Martin Smedberg-Dalence. Nu är alltså alla tillbaka och mot ett defensivt sargat Sundsvall så ska det mycket till för att vi inte ska få se minst 2 mål. Det är alltså seriens sämsta hemmalag mot seriens bästa bortalag som möts bara för att påpeka det.

Defensivt sett så har dock Göteborg ett tungt avbräck när mittbacken Thomas Rogne saknas pga avstängning. Det är väl lite därför jag väljer Över 1.5 mål istället för raka segern på bortalaget. Oddsen är ganska likvärdiga annars. Men med tanke på omständigheterna i hemmalaget så känner jag mig relativt säker på att jag ändå valde rätt spel till slut. Och kan sedan sitta lugn i båten när Göteborg gjort sina 2 mål. Mittfältaren Gustav Svensson har sagt inför matchen att att dom tänker försöka köra över Sundsvall, den inställningen gillar man ju helt klart.

————————————————————————————————————————————————————-

Sundsvall avslutade vårsäsongen med en riktigt dålig formkurva och man har ännu inte vunnit på hemmaplan. Till den här matchen har man stora backproblem där minst 3 missar matchen, men där ytterligare 2 känns högst osäkra. Offensivt har man dock varit ganska bra, men inte fått utdelning på allt. Göteborg är serieledare efter en stark vår där försvarsspelet varit den viktigaste faktorn, men till denna match saknas mittbacken Thomas Rogne. Däremot har man samtliga spelare offensivt tillgängliga som ju är så viktigt, speciellt de danska kantspringarna. Tror på en stark seger i omstarten för Göteborg där man gör minst 2 mål. Jag spelar Göteborg Över 1.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är ganska hög. Kämpa nu!

/ L’orso