Efter en mycket bra gårdag så vänder vi idag blickarna mot hockeyallsvenskan och Sundsvall – Bofors. Två lag som har en riktigt risig form för tillfället. Bofors sjunker som en sten och nu är direktplatsen till kvalserien i fara. Har hittat ett riktigt fint spel här. Läs mer!

  • Match: Sundsvall – Bofors
  • Spel: 1x (dubbelchans)
  • Odds: 1.84 (unibet)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00

Sundsvall ligger nästjumbo och har det rätt så tungt just nu. Senast åkte man på en riktig käftsmäll då man fick stryk med hela 5-0 på bortais mot Almtuna. Men det var länge jämnt i den matchen och det var först i slutperioden som det rann iväg onödigt mycket. Enligt rapporter var Sundsvall bättre än Almtuna i den matchen, men målvaktspelet var inte det bästa och Almtuna gjorde 5 mål på 19 skott (ett i öppen kasse). Man har värvat Kanadicken Ned Lucacevic som kommer göra en hel del poäng när han blivit varm i kläderna, man har även fått tillbaka Eric Moe som varit borta på lån ett tag.

Man kommer till spel med samma manskap som i senaste matchen, inga nya avbräck.

Bofors åkte på en ännu större käftsmäll senast då man fick stryk med 1-6 på hemmais mot Rögle. Man är faktiskt det formsvagaste laget i hockeyallsvenskan och har endast två inspelade poäng på de sex senaste matcherna. Raset som jag länge väntat på har lyst med sin frånvaro, men nu verkar sanningen kommit ikapp skrällgänget. Målvakt Bellissimo har visat sig vara mänsklig och laget sliter inte alls likadant för varandra längre. Nu har man bara fyra poäng till godo på Västerås på en fjärdeplats och det kan verkligen sätta myror i skallen på spelarna, för kvalserieplatsen såg verkligen klar ut för sex omgångar sen.

Hittar inga skadeuppgifter i Bofors så jag antar att man ställer upp med samma manskap som sist. Den stora frågan är, står Bellissimo i målet efter förra genomklappningen?

———————————————————————————

Sundsvall är inte att leka med på hemmais och man har dessutom värvat en klasspelare i Ned Lucacevic nu. Jag tror absolut att man kan störa ett Bofors som saknar form totalt. Vill man gambla spelar man rak etta, men jag väljer att fega här.

/e@sy