Björklöven går som tåget och har gjort hela säsongen. Den första matchen i allettan mellan lagen slutade med seger för Löven-laget med 6-3 efter en relativt jämn match där Björklöven som oftast tog vara på sina chanser. Det känns som att vi har lite andra förutsättningar till denna match.

  • Match: Sundsvall – Björklöven
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Sundsvall ML (inkl. övertid/straffar)
  • Odds: 2.37 @ Betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 3/2, 16.00

Sundsvall ligger som väntat i toppen i den norra serien. Jag trodde faktiskt att Sundsvall skulle hamna tvåa i denna serie, men just nu är det en hård kamp mellan fyra lag om tre platser. Björklöven räknar jag redan hem som seriesegrare. Sundsvall är ett riktigt bra lag, framföralt offensivt. I defensiven har man fortfarande lite att jobba med, men man är fortfarande klart godkända bakåt. Men offensiven är Sundsvalls starka sida. Nu har man också kryddat laget med en hel del nyförvärv som gör att laget blir klart starkare. Strax innan jul plockade man in Marcus Högström från Asplöven som har meriter från både allsvenskan och elitserien. I mitten av januari fick man klart med Eric Moe på lån från Leksand för resten av säsongen. Båda två har gjort det extremt bra och fått mycket beröm de första matcherna. Nu för ett par dagar sedan fick man även även in två nyförvärv till av hög offensiv klass. Det handlar om två forwards där den ena är Markus Kinisijärvi som är en ung talang från Västerås som inte riktigt blommat ut och fått det här genombrottet som man trott. Förra säsongen gjorde han 22 poäng i allsvenskan. Den bästa värvningen får Janne Laakkonen stå för. Finländaren har varit en god poängmakare i finska högstaserien i många år och har snittat 0.68 poäng/match. Denna säsong har dock förstörts lite av skador, men nu är han fullt frisk och kommer avsluta säsongen i Sundsvall. Kinisijärvi stod för en assist medan Laakkonen gjorde hela 5 poäng (1+4). Lägg därtill att man har gjort klart med att Joni Puurula (Asplöven) och backen Jesper Dahlroth (Timrå) får spela med Sundsvall, dessa är dock inga man ska räkna med, utan bara plus ifall de skulle delta. Laget är såpass starkt att man ska kunna ge Björklöven en riktigt tuff match.


Janne Laakkonen

Björklöven är det bästa laget i serien och jag räknar dem som seriesegrare även fast de skulle få stryk här. Man har startat allettan med 24 poäng av 24 möjliga. Är det nåt lag som ska ge Björklöven en match så är det ett kraftigt förstärkt Sundsvall. Lövens lag är ett av huvudfavoriterna att ta steget upp till allsvenskan, men får Sundsvall bara ordning på sitt spel fullt ut så är även dem en farlig utmanare. Björklöven fokuserar på bortaplan lite mer på defensiven, medans Sundsvall kör på full fart framåt hemma. Just det gör att jag ger en liten fördel för Sundsvall här. Båda lagen kommer till spel med mer eller mindre fulla trupper. Sundsvall saknar backen Oscar Thorell, men inget som spelar någon större roll med tanke på de spelare man tagit in istället.

Det känns ju lite ologiskt att tippa emot ett lag som endast förlorat en match på en hel säsong, men samtidigt ska man komma ihåg att deras motstånd inte varit speciellt tufft. I och med Sundsvalls nyförvärv och fördel av hemmaplan så ska man ha bra chans att skaka om Björklöven idag. Jag kommer spela med en medellåg insats Sundsvall att vinna inklusive övertid/straffar till det fina oddset 2.37 hos Betsafe. Inte sagt att de vinner, men de har riktigt bra chans.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

/Heden