Hockeyallsvenskan har snart spelat halva serien och poängen börjar bli allt viktigare. I mötet mellan jumbon Sundsvall och topplaget BIK Karlskoga är det två lag som jagar poäng för två skilda saker. Sundsvall måste fortsätta vinna om det inte ska bli ett negativt kval medan BIK Karlskoga behöver poängen för att nå topp två placeringarna i tabellen. Viktiga poäng på spel alltså, men hur går det?

  • MatchSundsvall – BIK Karlskoga
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: BIK Karlskoga över 3,0 mål
  • Odds: 1,98 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 26/11, 19:00

Sundsvall åkte på en rejäl plump mot Almtuna senast och var inte alls i närheten av insatsen i derbyt mot Timrå i matchen innan. Sundsvall fick 1-0 målet bortdömt och fem minuter senare var ställningen 3-0 till hemmalaget Almtuna och slutresultatet skrevs till slut 4-0 för Uppsala-gänget.
Trots tre segrar på Sundsvalls fem senaste matcher halkade laget ner till jumboplatsen efter Leksands seger igår, och med tjugonio poäng efter tjugofem omgångar är det ett poäng upp ovanför strecket.
Trots storspel i många matcher från lagets målvakt M. Åkerlund har Sundsvall släppt in sjuttiotvå mål under seriens gång. Det ger ett snitt på 2,88 insläppta mål per match.

Hemma i Sundsvall Energi Arena är formen god. Fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher och laget besegrade Timrå med 3-1 i den förra hemmamatchen. Dock har det bara blivit sjutton poäng på tretton hemmamatcher och Sundsvall är Hockeyallsvenskans sämsta hemmalag. Laget har släppt in trettiofem mål i hemmaborgen och det är andra flest i serien från ett hemmalag. Det ger ett snitt på 2,69 mål i baken per match.

Sundsvall kommer till spel utan:
M. Månsson
M. Åkerlund (vilas troligen)
Hertzberg
Kjaergaard
Persson

sundsvall V.S BIK Karlskoga

BIK Karlsoga har fått igång lokomotivet ordentligt och besegrade tabelltvåan AIK med 6-5 efter övertid i den förra omgången på hemmaplan. Segern bröt två raka nederlag, och BIK Karlskoga har nu tagit poäng i fem av sina sex senaste matcher, varav det har blivit segrar i fyra av dessa.
Med en god form klättrar laget i tabellen och befinner sig nu på en fjärde plats med fyrtiotvå poäng efter tjugofem omgångar och har bara sju poäng upp till AIK som ligger på en andra plats.
BIK Karlskoga är sig likt från förra säsongen med offensiven. Hela åttiofem gjorda mål under seriens gång. Det är andra flest av samtliga lag och ger ett snitt på 3,4  gjorda mål per match.

Bortaspelet har varit betydligt bättre den här säsongen än vad det brukar vara från lagets sida. Poäng i fyra av dom fem senaste bortamatcherna och segrar i tre av dessa fem. Totalt har BIK Karlskoga spelat ihop arton pinnar på tolv bortamatcher och är seriens tredje bästa bortalag.
Målskyttet har däremot varit något sämre på resande fot, men med trettiotre gjorda kassar på bortais är även det andra flest i serien och ger ett snitt på 2,75 gjorda mål framåt per match.
BIK Karlskoga föll mot Vita Hästen med 3-2 efter straffar i sin senaste bortamatch.

BIK Karlskoga kommer till spel utan:
Adam Estoclet

Ett möte lagen emellan denna säsong.
Det spelades inne i Nobelhallen och där avgick BIK Karlskoga med en 5-2 seger.

Sundsvall vilar sin första målvakt?
Det lutar åt att Markus Olsson kommer få chansen mellan stolparna då Magnus Åkerlund har skadekänningar. Samtidigt som Sundsvall har den viktiga matchen hemma mot jumbokollegan Pantern på lördag vilas lagets bästa målvakt av förklarliga skäl. Medan BIK Karlskoga ställer J. Gistedt i kassen som inte alls har varit stabil dom matcherna han har stått den här säsongen. Det betyder att bortalaget kommer behöva göra tre, fyra mål för att avgå med samtliga tre poäng ikväll. Att BIK Karlskoga inte ska lyckas med det ser jag som svårt, då Sundsvall har flertalet spelare frånvarande och trots att laget har lånat in spelare är det inte alls i samma klass i laget. Sundsvall såg slitet och segt ut mot Almtuna och lagets försvarsspel har varit mer än sisådär den här säsongen. Nu möter man ett BIK Karlskoga i god målform. Sex mål mot försvarsstarka AIK senast och laget öser in mål. Där tillägger vi även att bortalaget kommer nästintill med fullt manskap utom Adam Estoclet som är sjuk.
BIK Karlskoga jagar topplagen och det ska vara klasskillnad i kvällens möte mellan botten mot toppen.
Mitt spel blir därmed BIK Karlskoga över 3.0 mål till 1,98 hos Unibet.