Två lag i formsvackor tar sig an i Sundsvall Energi Arena i Hockeyallsvenskan. Det är nykomlingarna Sundsvall med fem raka nederlag som möter Asplöven som kommer till spel med två raka förluster. Båda lagen vill och måste börja plocka poäng för att inte hamna för långt efter lagen ovanför. Hur kommer poängen fördelas ikväll?

  • MatchSundsvall – Asplöven 
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: 1X
  • Odds: 1,86 @ Nordicbet
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 1/10, 19:00

Nykomlingarna Sundsvall har inte haft någon braksuccé sen återkomsten till Hockeyallsvenskan. Det har hittills bara blivit en seger och det var i omgång två. Därefter har det blivit förlust, förlust, förlust, förlust och förlust. Fem raka nederlag och ynka fyra poäng på dom sju inledande omgångarna placerar medelpadingarna som jumbo i en haltande tabell. För Sundsvall’s del är det fyra poäng till närmsta lag ovanför kvalstrecket.
I den förra omgången tog Sundsvall däremot ett steg åt rätt riktning. Laget klarade ett 1-1 resultat efter fulltid mot Mora på bortaplan. Det blev i och för sig förlust under förlängningsspelet men det mesta såg bättre ut.

Oftast är det på hemmaplan som nykomlingar tar sina poäng. Men inte för Sundsvall’s del. Laget har spelat tre hemmamatcher. Förlorat samtliga och har en skrämmande målskillnad på hela 3-13. Förlusterna har kommit mot nykomlingarna Tingsryd, Pantern och i den senaste hemmamatchen föll laget med hela 1-6 mot serieledande AIK.

Sundsvall saknar fortsatt Hertzberg och har samma spelare att tillgå som mot Mora.

sundsvall V.S Asplöven

Asplöven’s fina inledning har blivit som bortblåst. I den senaste matchen stod AIK för motståndet på hemmaplan. En match som svängde hejvilt och det blev en riktig målexplosion i slutakten. Där tappade Asplöven en 2-1 ledning till underläge 2-3, kvitterade till 3-3, men föll ändå med 3-5 innan matchen var över.

Förlusten innebar lagets andra raka och försvarsspelet är inte i sin formtopp. Det har blivit åtta insläppta mål på dessa två matcher och Asplöven har sjunkit neråt i tabellen. Laget ligger just nu på en åttonde plats med elva poäng efter sju spelade matcher.

Bortaspelet är som vanligt inte Asplöven’s styrka den här säsongen heller. Tre spelade bortamatcher. En seger efter övertid mot Oskarshamn, men annars två förluster. Förlusterna har kommit mot BIK Karlskoga och nu sist på bortais mot Vita Hästen med 0-3. Även Asplöven har en mindre smicker målskillnad på bortais. 4-9 och Asplöven är det lag som har gjort minst mål på resande fot i Hockeyallsvenskan tillsammans med Mora.

Bryter Sundsvall sin poängnolla på hemmaplan ikväll?
För varje förlust som går så kommer en seger allt närmre. Och att den segern kan komma ikväll lutar det mycket väl emot. Sundsvall tog träningsledigt hela helgen för att vila upp spelare och tränarstaben. Det ser ut att ha gett resultat då träningarna under veckan har sett mycket bra ut. Matchen mot Mora i fredags var ett steg i rätt riktning och den insatsen har ingjutit mer mod hos hemmaspelarna. Då kommer Asplöven på besök som en lämplig uppgift för att bryta den hemska formsvackan. Ett Asplöven som inte går som tåget i dagsläget. Försvarsspelet fungerar inte för att inte tala om bortaspelet. Ynka fyra gjorda mål på tre bortamatcher och nollade i den senaste bortamatchen.
Sundsvall får inte en så mycket bättre möjlighet att vända på skutan och med den extra ledigheten och insatsen senast ska laget kunna knäppa Asplöven på näsan. Det är dags för Månsson, Söderström och Lövgren att kliva fram nu.
Mitt spel blir 1x till 1,86 hos Nordicbet.