För Sundsvall är detta en otroligt viktig match medans det är något lugnare för bortalaget AIK som redan säkrat en plats i nästa års hockeyallsvenska. Det är två otroligt bra lag, men jag går på magkänslan och säger att motivation slår klass.

  • Match: Sundsvall – AIK
  • Speltips: Sundsvall ML
  • Odds: 2.55 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 28/3, 16.00

sundsvallSundsvall vann den otroligt viktiga måstematchen senast mot Tingsryd hemma med 2-0. Hade det blivit förlust där så hade det också blivit otroligt svårt att ta in poängen upp till de andra lagen i kampen om de fyra platserna. Nu vann man dock och hoppade upp på femteplats, vilket i nuläget inte betyder spel i hockeyallsvenskan nästa säsong. Däremot så skiljer det fyra poäng mellan tvåan och sexan så mycket kan hända och en vinst idag är också det nästan ett måste igen. Sundsvall är riktigt bra och redan innan säsongen tyckte jag att dem hade ett lag som kommer att ta dem tillbaka till allsvenskan. Nu har man ju också plockat in ett par rutinerade herrar som definitivt inte försämrar deras chanser. Man var helt överlägsna i grundserien och allettan där man inte förlorade en enda match under ordinarie tid på hela säsongen. Det tyder på enorm styrka. Deras styrka är deras disciplin i egen zon. Man är otroligt stabila bakåt och gör det man ska i matcherna och chansar inte speciellt mycket. Idag kommer samma sak gälla och så länge man inte gör några större misstag individuellt sett så har man minst lika stora chanser att vinna matchen som AIK har. PÅ pappret har man ett lag som kan slå AIK och framförallt när man har allt att spela för och dessutom så spelar man på hemmaplan. Sundsvall ställer upp med exakt samma lag som slog Tingsryd senast och som enligt rapporter ska ha varit deras bästa match för säsongen.

aik_200AIK har säkrat ett kontrakt i hockeyallsvenskan nästa år efter att ha plockat 16 av 18 möjliga poäng hittills. Redan innan serien startade så kändes det som att framförallt AIK redan hade säkrat kontraktet med tanke på att de har klart bäst lag på pappret. Nu är man som sagt också helt klara och det är lite andra förutsättningar för spelarna nu. De har en lång resa upp till Sundsvall och kommer möta ett heltaggat hemmalag. Man har faktiskt haft lite problem på resande fot. Borta mot Tingsryd vann man på straffar där det kanske varit rättvist med en seger för TAIF. Detsamma gällde matchen borta mot Södertälje som man vann på straffar den med. AIK är bra, men har ingenting att spela för och är sämre på resande fot. Jag tycker det är rätt att AIK är favoriter, men jag tycker verkligen att Sundsvall har bättre chans än vad oddsen visar. Spelarna säger själva att man ska gå in helhjärtat, men samtidigt vet jag själv hur svårt det är att motivera sig när man inte har något värre att spela för.


Sundsvall borde ha bra chans att trycka dit AIK idag. Man har hemmaplan och allt i världen att spela för. Mitt spel denna eftermiddag blir alltså Sundsvall ML till oddset 2.55 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 4 units. En vinst för Sundsvall idag och man skapar sig förmodligen ett litet försprång till lagen bakom.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden