Från syd till norr när Premier League-lördagens tredje och sista spelobjekt ska hämtas. Stadium of Light står som spelplats när Sunderland, som alltjämt väntar på sin första fullpoängare, tar emot ett West Ham som anmärkningsvärt nog har gått rent på bortaplan. Hemmapubliken får nog fortsätta vänta på den första segern och strax över 1,7 ggr känns verkligen gångbart med den här garderingen.

  • Match: Sunderland – West Ham
  • Spel: West Ham +0 asian handicap
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 3/10

Sunderland fortsätter att ha svårigheter och återigen, den här gången tror jag inte att den tröga säsongsinledningen kommer räddas av en enorm slutspurt. ”Black Cats” står på två inspelade poäng efter de 7 inledande omgångarna och september månad blev en tung sådan med 4 raka förluster (om man räknar in cupen) och 1-10 i målskillnad. 0-3 senast borta på Old Trafford, och det trots att man Man Utd uppträdde någorlunda ointresserat. Dick Advocaat, som sågs som en frälsare i fjol, har inte lyckats pussla ihop det så här långt och lever troligtvis på lånad tid. Man saknar en tydlig spelidé på motståndarnas planhalva, man är inte konstruktivt centralt och alldeles för långsamt i sin speluppbyggnad där man slår bort alldeles för många bollar och man har en backlinje, där merparten av komponenterna inte håller på den här nivån, som har en tendens att bjuda på tillräckligt många individuella misstag.

Hemmalaget har ett kännbart frågetecken framåt på Jermain Defoe och ett mindre kännbart sådant på Jack Rodwell. I övrigt stryks endast Adam Matthews.

sunderland_200x200westham_200x200

West Ham har, sett till poängskörden, stått för en fantastisk inledning och är faktiskt det laget som närmast skuggar Manchester-lagen i topp inför den här omgången och då har man ändå ett riktigt svagt hemmafacit så här långt. ”Hammers” har anmärkningsvärt nog gått rent på bortaplan och det trots ett extremt svårt spelschema där man har haft desto större svårigheter till att föra spelet hemma mot Leicester, Bournemouth och nu senast Norwich – något som man alltså slipper gå upp emot här. Man klarar av att bibehålla ett effektivt försvarsspel när man väl är samlat och kan placera den defensiva linjen lågt för att sedan vända upp spelet där bland annat Dimitri Payet, och nu även ytterligare ett nyförvärv i Victor Moses, har varit sylvassa i det spelmomentet.

Bortalaget kan eventuellt välkomna Angelo Ogbonna tillbaka i spel, han får dock stå som ett frågetecken tills vidare. Alexandre Song, Enner Valencia och Joey O’Brien saknas dock alltjämt där samtliga får fortsätta att vänta på sina säsongsdebuter.


Jag vill nog tro att hemmapubliken kommer få sina möjligheter till att fortsätta vädra sitt missnöje och gå emot när spelet väl inte stämmer. Så länge man inte kan se några tydliga tendenser till en uppryckning så är det motiverat att spela emot ett Sunderland som ännu inte har stått för någon balanserad prestation över 90 minuter. Hammers, med tyngd och speed, är tryggt i sitt spelsätt utanför Upton Park och lagets offensiva spetsspelare borde få ett par möjligheter mot hemmalagets tröga centrallinje. Bortasegern garderas dock, spelar West Ham med ett asian handicap och därmed insatsen åter vid ett oavgjort resultat.

/Puyol