En spelledig lördag ur vägen, helgens första spel från Premier League hämtas från det som sparkar igång söndagen där vi inleder uppe i norr. Sunderland tar emot TottenhamStadium of Light i ett möte mellan två lag som skulle må väldigt bra av att inkassera sin första fullpoängare, men till över 3,5 ggr tycker jag nog att det kan vara värt att se de båda vänta i ytterligare en omgång.

  • Match: Sunderland – Tottenham
  • Spel: Oavgjort
  • Odds: 3,65 @ Unibet
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 14.30 13/9

Sunderland har, till viss del, hämtat sig efter den brutala inledningen där man startade säsongen med två riktigt svaga prestationer. Viss uppryckning inför landslagsuppehållet där matcherna mot Swansea och Aston Villa åtminstone har inneburit två poäng, om än något steg framåt så befinner man sig alltjämt under nedflyttningsstrecket inför det här mötet. Nyförvärven Yann M’Vila och Jeremain Lens, tillsammans med Ola Toivonen, var inflytelserika i bortamötet med Villa men man lider alltjämt av att man sitter inne på ett mediokert passningsspel som bidrar till att man inte är särskilt konstruktivt med bollen i ägo. Något som försvårar saker och ting på den egna planhalvan i och med att man, rent individuellt, kan ha en något för svag backlinje för den här nivån med ett riktigt trögt mittlås som får stora problem när man sätts i rörelse. Aningen tacksamt, till det här mötet, att motståndet har varit väldigt långsamt i sitt uppbyggnadsspel.

Hemmalaget får alltjämt klara sig utan ett par alternativ framåt där Adam Johnson och Jordi Gomez. Ytterbacken DeAndre Yedlin är också otillgänglig för spel i och med att han är inlånad från motståndet.

sunderland_200x200tottenham_200x200

Tottenham har likt motståndet en något svag inledning bakom sig där man alltjämt står utan seger, och även om man inte har förlorat sedan premiären så är det inte bra nog där förväntningarna bör vara aningen större på bortalaget. ”Spurs” har nu kryssat mot Stoke och Leicester, där man tappade en ledning i båda matcherna, samt Everton innan landslagsuppehållet och man är nog ytterligare ett svagt resultat från att Mauricio Pochettino kan pressas på managerposten. Utöver resultaten har prestationerna inte varit bra nog där man ser något för oinspirerat ut i sitt anfallsspel där man skapar alldeles för lite. Nabil Bentaleb har matchats sparsamt, där alternativet Eric Dier inte är det optimala alternativet när man väl ska sätta bollen framåt från det sittande mittfältet, och Harry Kane är alltjämt mållös på topp.

Bortalaget kommer till spel utan kreatören Christian Eriksen samt den mest rimliga ersättaren Moussa Dembele där båda saknas sedan tidigare pga skador.


Jag går sällan på den här spelformen, men tycker nog att priset är relativt bra här om man ser till att det har snickrats ihop totalt 5 oavgjorda resultat (om man slår ihop båda lagens facit) i de inledande 8 matcherna. Förutom att det är ett möte mellan två lag utan en fullpoängare hittills så är det ett möte mellan två lag som antingen inte är kreativt nog eller långsamt i sin speluppbyggnad, vilket borde tala för att det blir en jämn och tät tillställning även om bortalaget kommer äga väldigt mycket boll. Noterbart att Sunderland spelade oavgjort i 44 procent av sina ligamatcher i fjol, totalt i 8 av 19 matcher här hemma på Stadium of Light. Testar en insats under medel på att den här matchen slutar oavgjort och att man delar på poängen.

/Puyol