Blickar redan nu framåt mot den kommande Premier League-helgen där vi ska bege oss mot en av de nordligare arenorna och Stadium of Light. Ett Sunderland som har inlett tungt tar emot ett Swansea som har sett riktigt skarpt ut och jag misstänker att hemmalagets supporterskara, återigen, kommer få chansen till att vädra sitt missnöje. Precis som inför den förra helgen, ”svanarna” spelas tidigt även här gången.

  • Match: Sunderland – Swansea
  • Spel: Swansea över 1,5 mål
  • Odds: 2,3 @ William Hill
  • Units: 5/5
  • Spelstopp: 16.00 22/8

Sunderland ser ut att ha hittat tillbaka till ett återkommande mönster. De senaste säsongerna har sena managerskiften säkrat kontraktet i de absolut sista omgångarna och nu är det Dick Advocaats tur att sättas under rejäl press efter en stark avslutning följt av en ännu svagare inledning. Även om slutsatsen kan komma aningen tidigt, ”Black Cats” har varit bedrövligt i sina två inledande matcher. 4 insläppta mål i bortapremiären mot Leicester följdes upp med att man blev fullständigt utspelat mot den traditionellt bortasvaga nykomlingen Norwich. Lens och M’Vila är två riktigt kvalificerade nyförvärv för den här klubben, men det är i första hand försvarsspelet som har rämnat inledningsvis. Man har en ojämn målvakt och ett väldigt långsamt mittlås där John O’Shea, som inte håller på den här nivån, fick lämna plats för nyförvärvet Younes Kaboul (fd Tottenham) som inte heller har den kapaciteten. Tror även att den delen av spelet påverkas av att man alltjämt, för ännu en säsong i ordningen, inte är tillräckligt konstruktivt där man har väldigt svårt att bibehålla bollinnehavet på motståndarnas planhalva över längre perioder, vilket bidrar till att man snabbt tvingas tillbaka i banan.

Hemmalaget har ett avbräck framåt där yttern Adam Johnson, en av få kreativa förmågor som kan bryta mönstret, kommer saknas de närmsta två månaderna. Även Jordi Gomez stryks som ett alternativ på mitten. Frågetecken på Wes Brown och Danny Graham.

sunderland_200x200swansea_200x200

Swansea imponerade stort i bortapremiären mot Chelsea och följde upp det med att även dominera Newcastle i 90 minuter hemma på Liberty Stadium. Två skarpa prestationer där man likväl kunde ha gjort mer än de totalt 4 målen som har slagits in hittills och så som man har agerat hittills så lovar det väldigt gott för Garry Monks manskap som borde ligga i närheten av 56 poäng, vilket är klubbrekordet från fjolåret. Som jag nämnde senast, truppen är aningen tunn men har breddats lite smått och med samtliga pjäser tillgängliga kan man mönstra en riktigt vass elva. Andre Ayew har sett oerhört skarp ut sedan sitt intåg där de tidigare värvningarna med trion Gomis, Shelvey och Montero kan ha varit ännu mer framträdande i ett anfallsspel som har varit bländande. ”Swans” var redan väldigt skickligt på att förflytta bollen och att vara kreativt på offensiv planhalva med en god förmåga till att kunna hitta bakom motståndarnas backlinje, vilket man har varit väldigt framgångsrikt med mot både Chelsea samt Newcastle och något man ska kunna upprepa mot ett desto mer osäkert försvar.

Bortalaget har, förutsatt att inget händer under träningsveckan, endast ett frågetecken på Ki Sung-Yueng som även uteblev under föregående helg.


Sunderland har släppt till 20 respektive 19 avslut i sina två inledande matcher. Swansea sitter inne på mer slipade poängspelare och ska slå den här linan om man kommer i närheten av dessa siffror. Jag tycker inte att vi borde få 2,3 ggr på lördag. En högre insats spelas på Swansea att stå för minst 2 mål i matchen.

/Puyol