Vi hoppar över till den mer ordinarie avsparkstiden som gäller för lördagarna när nästa Premier League-spel ska väljas ut. Ett aningen oroligt Stadium of Light bevittnar hemmalaget Sunderland i en dyster position under nedflyttningsstrecket mot ett gästande Southampton som jagar Europa. Det blir nog inte 8-0 som senast, men bortalaget är skickligt nog till att kunna fixa en fjärdedel av det antalet i den här matchen. Vi går för ett överspel.

  • Match: Sunderland – Southampton
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,30 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 2/5

Sunderland räddade sig kvar efter en magisk slutspurt i fjol, men har nu till slut placerat sig under nedflyttningsstrecket även för den här säsongen och med 15 poäng kvar att spela om så sitter man inne på en formkurva som är oroväckande svag. Man har endast lyckats vinna 2 av sina 16 senaste ligamatcher, Burnley som parkerar sist i tabellen samt lokalrivalen Newcastle som man brukar ha relativt lätt för och managerskiftet dryga månaden tillbaka har inte gett någon som helst effekt. Dick Advocaat tog sig an en relativt tuff uppgift där man har ett material som inte ska räcka längre än spel i Championship. Alldeles för få spelartyper som kan bryta mönstret där man inte är skickligt nog för att kunna sätta mer än ett antal passningar på motståndarnas planhalva, bidragande till att inget annat lag i Premier League har slagit in färre antal mål, med en individuellt svag och oerhört trög backlinje där veteraner som exempelvis John O’Shea är för dålig för att vara startspelare på den här nivån.

Hemmalaget kommer till spel utan Wes Brown som ett alternativ till mittlåset. Steven Fletcher och Ricardo Alvarez är främst offensiva kort som är någorlunda nya på skadelistan där Emanuele Giaccherini ingår sedan tidigare.

sunderland_200x200southampton_200x200

Southampton har blandat och gett rent resultatmässigt på slutet, men får alltjämt ses med goda möjligheter till att nypa en direktplats till Europa League till nästa säsong, något som får ses som en enorm framgång för bortalaget även om den cupen inte har någon större status i England. Även prestationerna har varit aningen ojämna på slutet, men i större utsträckning var det man visade upp i hemmamötet med Tottenham relativt bra där man antagligen hade gjort sig förtjänt av samtliga poäng. Skillnaden nu, att jämföra med den inledande halvan av säsongen, är att man har varit desto mer ineffektivt på slutet då man alltjämt spelar en bra anfallsfotboll där man åtminstone är skickligt på att ta sig in på den sista tredjedelen av banan. Ett plus att man har fått igång sin centertank Graziano Pelle som efter en längre periods måltorka har börjat hitta nätet på nytt.

Bortalaget tvingas klara sig utan Morgan Schneiderlin säsongen ut. Fraser Forster saknas på målvaktsposten. Filip Djuricic och Emmanuel Mayuka är också otillgängliga för spel.


Saints slog in otroliga 8 bollar i en sensationell kross under föregående möte. Jag tror knappast på något liknande nu, men att man kan fixa en fjärdedel av det antalet till över dubbla insatsen i det här mötet lockar en hel del. Southampton är tillräckligt kreativt och fartfyllt på de offensiva positionerna att man kan hitta luckorna och såra motståndets tröga försvarslinje. Bortalaget att stå för minst 2 mål i matchen spelas med medel.

Testar även minimum på ett långskott:
Southampton över 3,5 mål 15,00 (Bet365) 0,5/10 units
När poängbehovet har varit som störst har Sunderland, sedan 1,5 månad tillbaka, hunnit med att släppa in 4 mål i hemmamatcher mot Aston Villa och Crystal Palace. I jämförelse är Saints desto bättre på att förflytta bollen kring boxen och skulle hemmalaget ha en svag dag på nytt har gästerna kapacitet till att utnyttja det.

/Puyol