Säsongens sista match på Stadium of Light inför något som kan bli en rysare, där vinnaren av dagens match säkrar fortsatt Premier League-spel till nästa säsong av egen kraft. Sunderland tar emot Southampton inför något som kan handla om ytterst dyrbara poäng beroende på övriga resultat denna söndag och kommande vecka. Testar ett objekt till strax över 3 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Sunderland – Southampton
  • Spel: Hemmalaget att inte göra mål
  • Odds: 3,20 @ Expekt
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 12/5 16.00

Inför matchen står de båda lagen på 38 (Sunderland) respektive 39 (Southampton) poäng med 3-4 poäng upp på de nyblivna FA-cupvinnarna Wigan som har sin match på tisdag. Gemensamt inför avslutningen är att båda lagen hade hittat en bra period som har fallit ihop relativt snabbt. ”Di Canio-effekten” har stannat av där hemmalaget, efter några starka prestationer, nu inte har vunnit någon av sina två senaste matcher med 2-7 i målskillnad medan bortalaget inte har vunnit någon av sina fyra senaste där man endast har mäktat med ett mål framåt.

Sunderland har ett par långtidsskador sedan tidigare samt kännbara avstängningar, där Stephane Sessegnon, Steven Fletcher, Craig Gardner, Wes Brown, Lee Cattermole och Connor Wickham inte är tillgängliga för spel. Southampton får klara sig utan Gaston Ramirez och Danny Fox. Frågetecken på vattenbäraren på mittfältet, Morgan Schneiderlin (bilden), dock goda förhoppningar på att han ska kunna komma till spel.

Sunderland har nu gjort 1, 1, 1, 3 och 1 mål i sina 5 senaste matcher trots att man endast har haft 25 avslut på mål i dessa matcher. Senast fick man hål på Stoke (1-1) med en man mindre, men det berodde framförallt på att motståndet var riktigt svagt på att utnyttja det övertaget. Man har varit väldigt effektivt sett till att man skapar ett relativt fåtal chanser i sina matcher där jag menar på att det kan vara läge till att man inte får utdelning om vi får se något liknande spel idag. Till det så är lagets vassaste och mest effektiva spelare i ”nr. 9-rollen” (Steven Fletcher) samt kreatören strax bakom (Stephane Sessegnon) borta från spel, bl.a., där dessa herrar har stått för hälften av målen. Exempelvis så har den förstnämnde herrens ersättare, Danny Graham, ännu inte gjort något mål efter 11 spelade matcher. Noterbart även att 5 av de 7 senaste målen man har gjort har varit via direkt perfekta skott utanför boxen samt självmål. Endast ett lag har gjort mindre mål än Sunderland på sin hemmaplan den här säsongen.

Southampton släppte in 28 mål i sina 10 inledande ligamatcher efter sitt återtåg till Premier League. Uppryckningen sedan de allra svagaste perioderna har varit rejäl och ur vissa aspekter har man varit något av vårens lag. Trots ett relativt mediokert material har man visat att man kan tävla mot alla där man kan ha åkt på en mindre svacka nu på slutet, framförallt om man ser till anfallsspelet som annars har varit fyndigt från start. Defensiven har varit stabil där den enda riktiga plumpen kom mot West Brom (0-3) där man stod upp på ett starkt sätt senast mot Tottenham (0-1) i 85 minuter. Under Mauricio Pochettinos ledning har positionsspelet samt presspelet utvecklats där man har endast släppt in ett mål i sina 4 senaste bortamatcher.

Sunderland har blivit nollat i 9 av 36 ligamatcher medan Southampton har hållit nollan intakt vid 7 tillfällen.


Sunderland är ett av de lagen i ligan som skickar flest långbollar, och mot dagens motstånd och dess höga press kan man tvingas till ännu mer av den varan. Tror att man kan få med sig mindre sekvenser med press framåt men att man kan få svårt att få till ett mer ordnat spel över längre perioder. Southampton att hålla nollan med en insats under medel.

Även en mindre insatsbåda lagen att inte göra mål till 1,90 (Ladbrokes) med 2/10 units.

/Puyol