Så även dags för en match som egentligen skulle spelas redan bland de första omgångarna men som sköts upp pga ett kraftigt oväder. Två lag som parkerar runt nedflyttningsstrecket ska göra upp om viktiga poäng på Stadium of Light i norra England när Sunderland gästas av nykomlingen Reading. Igår fiskade vi in ett trendbrott för Fulham. Inne på att vi kommer få se något liknande för det ena laget i kvällens match.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Sunderland – Reading
  • Spel: Sunderland över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Ladbrokes
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Två pressade managers ska ta sig an den här uppgiften med skillnaden att det ena laget antagligen bör placera sig under det där nedflyttningsstrecket medan det ena gänget har kapacitet att placera sig i mitten. Förutom att det är formsvagt så är det på en spelplats som inte direkt har varit särskilt vägvinnande för något av lagen – Reading har endast skrapat ihop 2 poäng på 8 ligamatcher på resande fot medan Sunderland har varit förvånansvärt blekt hemma på SOL där man av tradition brukar vara starkt.

Sunderland saknar Wes Brown och Lee Cattermole sedan tidigare. Ett trist frågetecken på den bästa målgöraren Steven Fletcher som missade helgens match men det lutar mot spel ikväll, om man får tro på rapporterna. Reading kommer till spel utan målvakten Alex McCarthy och Jem Karacan. Fortfarande frågetecken på Pavel Pogrebnyak, Jimmy Kebe, Chris Gunter och Sean Morrison, där den sistnämnde får ses som ett tråkigt avbräck i mittlåset ifall han missar. Högst troligt då han lämnade helgens drabbning med kryckor. Man återfår dock Danny Guthrie på mitten.

För nästan exakt ett år sedan tog en nyanställd Martin O’Neill (bilden) sin första seger med klubben och det i en liknande placering i tabellen. Därefter klättrade man ordentligt innan den slutliga positionen blev relativt respektabel. Återstår att se om det, återigen, endast har handlat om en ”slow start” då man helt klart har en stark trupp som är ett antal tabellplaceringar bättre än där man befinner sig i nuläget.

Reading kommer till spel med 4 raka förluster i bagaget och i dessa matcher har man släppt in 9 mål. Noterbart att tre av motståndarna i de här matcherna har varit Southampton, Aston Villa och Wigan på plats 15, 16 och 17 i tabellen. Även om Sunderland är på samma nivå som dessa om man ser till antalet poäng, så anser jag att man fortfarande har en högre grundkapacitet än de andra lagen kring de här positionerna.

Sunderland har endast tagit en poäng under samma period, men man kommer ändå upp i nivå under en del perioder i många (bortser dock från hemmamatchen mot QPR som var en sensationellt usel fotbollsmatch i överlag) utav matcherna. Problemet har dock varit att prestationerna från halvlek till halvlek inte har varit särskilt jämna, vilket vi bl.a. såg senast mot Chelsea. Något jämnare 90 minuter ikväll så tror jag helt klart att det här objektet kan vara inom räckhåll. Förr eller senare ska det här vända för hemmalaget och kvällens uppgift känns överkomlig då man ska vara det bättre laget på många positioner.


Överspel/lag före den raka segern även här, för egen del. Gick vår väg i lördags (QPR) och igår (Fulham). I QPR:s fall slutade matchen 2-2 och för Fulhams del slapp vi svettas efter 2-1 målet när motståndarna började pressa hårt mot slutet. Spelar på att Sunderland gör minst två mål i matchen med en insats strax under medel.

/Puyol

Twitter: @Puyol_SpelaSpel