För oss som inte fick nog under helgen, full omgång även mitt i veckan där vi inleder med 4 matcher på spelschemat denna tisdagkväll. Vi återvänder till de norra delarna av landet och Tyne Side med värdefulla poäng på spel i de nedre regionerna av tabellen. Sunderland tar emot QPR och det skiljer 5 poäng mellan de båda lagen på varsin sida om nedflyttningsstrecket. Ett katastrofalt facit till trots – jag väljer att ge bortapoängen förtroendet på nytt.

  • Match: Sunderland – QPR
  • Spel: QPR +0,5
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 10/2

Sunderland har kanske inte spelat upp sig nämnvärt, men nu får man åtminstone resultaten med sig. Man har nu gått 4 tävlingsmatcher i följd, där ingår dock dubbla möten med Championship-laget Fulham i FA-cupen (där man lyckades avancera), utan förlust. Man fick med sig en poäng från Wales där man lyckades kriga till sig 1-1 borta mot Swansea där värvningen av Jermain Defoe kan bli guld värd i slutändan och veteranen har nu gjort mål i två ligaframträdanden i följd. Viktigt att man bland annat har återfått naturliga alternativ på ytterbackspositionerna efter skador, där mittbackar har tvingats vikariera, vilket har bidragit till att man har fått in lite speed. I övrigt så tycker jag inte att ”Black Cats” har övertygat nämnvärt trots att man har gått bra rent resultatmässigt. Senast mot Swansea hade man inte mer än 4 avslut mot mål över 90 minuter. Innan dess, och det trots att man lyckades vinna med 2-0, hade man inte mer än 8 avslut mot mål på Burnley, vilket är ett relativt svagt facit och man ska kanske inte kunna vinna på det. Gus Poyet basar över ett hårt arbetande manskap, det är dock det momentet som måste sticka ut allra hårdast om man ska kunna nå några framgångar. Man har i första hand haft svårigheter med att få utdelning när man väl ska föra spelet mot lag man ska stå som favoriter mot, och i perspektiv till motståndets oerhört svaga facit på bortaplan så har Sunderland endast lyckats vinna två av 12 hemmamatcher i ligaspelet.

Hemmalaget kommer till spel utan Lee Cattermole och Connor Wickham. Frågetecken på Jack Rodwell, Billy Jones och Will Buckley.

sunderland_200x200qpr_200x200

QPR inkasserade ytterligare en hedersam förlust, den här gången i matchminut 90, när Southampton gästade Loftus Road med ett sent vinstmål. Ytterligare en match där Rangers var med länge och väl, men det hjälper inte mycket i nuläget där noll poäng över de 4 senaste ligamatcher innebär att man alltjämt har två poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket. Starkt bidragande till tabellpositionen är den ytterst dystra resultatraden man bär med sig på bortaplan där man alltså har skjutit blankt på 11 matcher, dvs 11 raka förluster. Jag tycker dock att man har spelat upp sig på slutet där man lika gärna kunde ha fått med sig något från Stoke, bland annat, där man presterar någorlunda väl i sin helhet men faller på individuella misstag. Jag tycker även att det är positivt att man har fått ett managerskifte där Tim Sherwood, som tog över Tottenham under den andra halvan av fjolåret, förväntas ta över inom kort. Nya idéer som jag anser att ett, under säsongens gång, något primitivt QPR behöver och även om Harry Redknapp är en karismatisk herre så har han inte kunnat utveckla något här med ett lag som är för långsamt på alldeles för många positioner. Dock en aspekt jag anser att man inte ska lida alltför mycket av mot kvällens motstånd som man borde kunna fånga upp utanför eget straffområde.

Bortalaget kommer till spel med ett avbräck på topp där Charlie Austin kommer saknas. Även Richard Dunne stryks som ett alternativ i mittlåset där han kan bli borta säsongen ut. Nedum Onuoha, Sandro Ranieri och Alejandro Faurlin är borta sedan tidigare.


På ett ungefär så tänker jag i ungefär samma banor som när QPR reste till Britannia Stadium. Sunderland har dock inte ett lika vägvinnande grundspel som Stoke, även när man har svårt att föra spelet på egen hand, något som är bidragande till att hemmalaget inte har lyckats vinna mer än 3 av totalt 15 tävlingsmatcher här på Stadium of Light under pågående säsong. Jag vill, även i Charlie Austins frånvaro, lyfta fram det här som en av gästernas absolut främsta möjligheter till minst en bortapoäng. Rangers kommer nog spela oerhört försiktigt tills den där första poängen är säkrad och kan göra det väldigt svårt för motståndet om man krymper ihop lagdelarna. Hemmalaget har inte alltför många spelartyper som kan bryta mönstret med individuell skicklighet och inte särskilt mycket fart och kreativitet på flankerna, så här menar jag på att QPR:s något tröga backlinje inte behöver bli fullt så lika sårbart i en-mot-en situationer. Spelar medelinsatsen på QPR asian handicap +0,5 (halvgardering/dubbelchans).

/Puyol