Då var det dags för Tyne-Wear derby mellan de bittra rivalerna Sunderland-Newcastle. Jag har hittat ett kanonspel på den här matchen, häng på!


Sunderland – Newcastle
Mitt tips: Joey Barton får gult eller rött kort i matchen
Odds: 3.10 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.00

Lagen är bittra rivaler sen 1883 då klubbarna möttes för första gången. Dem spelar bara nån mil ifrån varandra och matcherna lagen emellan brukar alltid innehålla väldigt tufft spel. I mina ögon saknar båda lagen vassa offensiver vilket innebär att det kommer bli mycket kamp på mitten här och det gynnar mitt spel kraftigt. 

Joey Barton är en extremt hetlevrad spelare som ofta gör efterslängar och som nästan alltid går in stenhårt i dueller. Det förvånar mig mycket om inte Sunderland utnyttjar detta genom att hetsa honom lite extra i en match som denna. I senaste matchen mot Arsenal förtjänade han rött kort efter att ha slitit upp Gervinho efter att denne filmat. Han klarade sig undan med ett gult kort den gången men här lär domaren vara strängare… 

Joey Barton drog på sig ett gult kort i denna matchen förra säsongen och jag tror han gör det igen. Sunderland är i mina ögon favoriter i denna matchen och när Joey får både Sunderland, publiken och resultaten emot sig så tror jag inte han står pall utan han kommer med största sannolikhet dra på sig minst ett gult kort i denna matchen.