En ny Premier League-omgång väntar med en rad spännande spelobjekt. Helgen sparkas igång på Stadium of Light i norra England där Sunderland tar emot serieledarna Manchester United. I en hyfsad majoritet av matcherna lagen emellan hade favoritskapet varit befogat, men jag går emot strömmen då jag menar på att hemmalaget kan få med sig något från det här mötet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Sunderland – Manchester United
  • Spel: Sunderland +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,71 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45

Sunderland har en sviktande form som har bidragit till att man börjar närma sig positionerna kring nedflyttningsstrecket där man nu är 4 poäng, dock med en match mer spelad, före Wigan. Man har nu gått 7 ligamatcher i följd utan att vinna och supportrarna har visat sitt missnöje över de något mindre graciösa insatserna på slutet. Manchester United är desto mer formstarkt där man fullständigt forcerar fram mot ett ligaguld där man nu har vunnit 11 av sina 12 senaste matcher i ligaspelet. Man har inte förlorat en ligamatch sedan den 17:e november och avståndet ner till grannen och rivalen City är rejält med 9 matcher kvar att spela.

Dessvärre en del skadebekymmer hos Sunderland. Lagets överlägset främste målgörare Steven Fletcher kommer missa resten av säsongen, så även Carlos Cuellar på backplats. Frågetecken på Stephane Sessegnon och David Vaughan som kommer testas på morgonen. Lee Cattermole och Wes Brown är borta sedan tidigare. Manchester United har mindre att oroa sig för på den fronten då endast Darren Fletcher saknas sedan tidigare. Paul Scholes, Phil Jones och Nani är åter tillgängliga för spel.

Av det jag har sett de senaste omgångarna så är det långt ifrån förvånande att Sunderland har satt sig själva i en sits som kan göra att laget riskerar att halka ur Premier League. Man spelar utan kreativitet och fantasi där man har haft väldigt svårt mot ett samlat försvar. Att det sedan saknas några spelare borde ju inte göra saken mycket enklare när man ska gå upp mot en urstark motståndare, men jag menar på att den här matchen kommer ganska lägligt för hemmalagets del.

Man Utd leder ligan med hela 15 poängs marginal. Att extremt mycket talar för ligaseger tror jag kommer påverka en och annan insats av de matcherna som återstår då man inte riktigt slåss med kniven mot strupen. Ett exempel på det är den senaste ligamatchen för två helger sedan där man såg väldigt oinspirerade ut, och det på hemmaplan när bottenlaget Reading slogs tillbaka med uddamålet.

Sunderland brukar kunna gnugga bra mot topplagen hemma på Stadium of Light, även om resultaten kan utebli trots godkända prestationer, där hemmapubliken lär ha större tålamod med sitt lag även när man inte har initiativet i matchen. Bortsett från saknaden av Steven Fletchers kvaliteter i boxen (Danny Graham går in som ersättare) så är inte övriga spikade avbräck särskilt kännbara. Man har en jämn trupp på många platser.

Man Utd har ett omspel i FA-cupens kvartsfinal borta mot Chelsea redan på måndag, närmare bestämt inom 48 timmar från det att den här matchen har startat, och det efter att många spelare har lirat dubbla landskamper sedan en vecka tillbaka. Det lär nog roteras en del i elvan.


Jag väljer att spela Sunderland +1 med ett asian handicap, vilket är ett 2-vägsalternativ. Det innebär att vi har en halvgardering på hemmalaget med hela insatsen tillbaka om man skulle förlora med uddamålet. Spelet hittar ni under ”handikapp”.

/Puyol