Lördagens fjärde spelobjekt från Premier League hämtas från Stadium of Light där vi har ett viktigt möte i de nedre regionerna av tabellen framför oss med båda lagen på 24 inspelade poäng, strax ovanför nedflyttningsstrecket. Ett formstarkt Sunderland tar emot ett inte fullt så lika vägvinnande Hull där hemmalaget går in som favorit till drygt dubbla insatsen. För egen del väljer jag att satsa på en individuell prestation där framförallt en spelare har varit lysande sedan årsskiftet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Sunderland – Hull
  • Spel: Adam Johnson att göra mål
  • Odds: 3,70 @ Unibet
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 16.00 8/2

Sunderland hade, efter de inledande 8 omgångarna, skrapat ihop en ynka poäng där man såg ut som ett Championship-lag tidigt in i säsongen. Med det i åtanke måste man konstatera att Gus Poyet har stått för ett riktigt fint arbete med att få ihop ett, på många positioner, nytt material där hans egna nyförvärv under det senaste transferfönstret har inlett väl. Nu med endast en förlust över de 9 senaste ligamatcherna har man tagit sig till rätt sida om nedflyttningsstrecket, utöver att man har kvitterat ut en finalbiljett till Capital One Cup. 10 poäng av 12 möjliga över de 4 senaste omgångarna där man framförallt har fått igång målproduktionen, senast med en riktigt fin prestation i det prestigefyllda Tyne Wear-derbyt där Newcastle besegrades.

Hemmalaget kommer återigen till spel utan Steven Fletcher, Kieran Westwood och Carlos Cuellar. Frågetecken på Lee Cattermole.

Fulham-v-Sunderland-Adam-Johnson-of-Sunderlan_3064728 367000_heroa

Hull City har varit den mest stabila nykomlingen så här långt in i säsongen där ”Tigers” har varit relativt jämna i sitt spel från start, om än med uteblivna resultat på slutet. Man avslutade 2013 med 6-0 på Fulham men efter det har man gått desto sämre. 1-1 senast mot Tottenham, där man periodvis spelade hyfsat, men 4 förluster i följd innan dess har bidragit till att Steven Bruces manskap har blivit indragna i den täta nedflyttningsstriden. I första hand har man haft svårigheter utanför KC Stadium där man endast har tagit 5 poäng på 12 matcher med ett ynka mål framåt över de 4 senaste bortamatcherna i ligaspelet. Kanske blir det ändring på det nu när man har spetsat till truppen ytterligare med två farliga boxspelare där både Shane Long (West Bromwich) och Nikica Jelavic (Everton) har hämtats in.

Bortalaget kommer till spel utan den ordinarie förstemålvakten Allan McGregor (avstängd) samt mittbacken James Chester (skadad). Sone Aluko kommer testas timmarna innan avspark.


Det blev en mindre notis om det senast, nu däremot det primära målet vilket känns vettigt sett till hur pass inblandad den här liraren är i lagets anfallsspel för tillfället. Adam Johnson har varit briljant på högerflanken och en starkt bidragande orsak till Sunderlands ökade målproduktion och lyft uppåt i tabellen, med det blev han även prisad till Barclays Player of the Month (månadens spelare i januari). 6 mål på lika många tävlingsmatcher (liga samt cup) under årets första månad följdes upp med en lysande insats i derbyt mot Newcastle där han ständigt var ett hot på sin kant, vilket även kröntes med ett mål. Han har nu varit direkt inblandad i 8 av lagets 10 senaste Premier League-mål, antingen som målskytt eller framspelare. Johnson, som har fått en mer offensiv utgångsposition på slutet, har visat vilken fin poängspelare han kan vara när självförtroendet är på plats och har spelat till sig ett antal kvalitetschanser för sin känsliga vänsterfot med hjälp av sin fina teknik och irrationella spelstil. Tillsammans med ett hyfsat distansskott tycker jag även att han har adderat en egenskap där han har varit bra på att komma med löpningar inne i boxen, där målen mot exempelvis Newcastle och Stoke har varit enkla returer i ett öppet mål.

Tror nog att laget i rödvitt randigt återigen kommer vara beroende av att nr 11 levererar en ny, fin insats för att kunna prestera anfallsväg där engelsmannen kan visa sig vara tungan på vågen på nytt. Tycker inte att han ska 4 spelare framför sig (Unibet) som lagets mest troligare målgörare. Adam Johnson spelas som målskytt med en låg insats. Insatsen tillbaka ifall spelaren inte skulle finnas med i startelvan, av någon anledning.

/Puyol