Mer Premier League-fotboll under veckan för oss som inte vill vänta till helgen. Mästarlaget har korats och nu kan även nedflyttningsstriden avgöras inför ett Stadium of Light som nu andas en hel del optimism. Sunderland kan återigen rädda sig själva och gör det med Everton som motståndare. Sunderland, som har allt att spela för, kommer kunna lasta framåt mot ett gästande lag som agerade väldigt svagt och ointresserat senast. Jag väljer att ta ett skott redan nu.

  • Match: Sunderland – Everton
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,77 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 20.45 11/5

Sunderland har nog förtjänat mer än de 12 poängen som man har skrapat ihop från sina 9 senaste ligamatcher, men att man endast har förlorat en av dessa tillställningar under den här perioden säger en del om att man har tagit ett antal steg i rätt riktning under den här slutspurten där Sam Allardyce ser ut att vara nästa manager att styra ”Black Cats” mot ett säkrat kontrakt. I och med lördagens resultat står det klart att man, av egen kraft, inte behöver mer än två poäng där man måste ses med goda möjligheter till att avgöra det hela redan nu. Man blir mer och mer effektivt på att sätta bollarna i boxen där Jermain Defoe har varit en enorm tillgång på topp – så även anledningen till att man befinner sig på rätt sida om strecket.

Hemmalaget kommer dock till spel med ett frågetecken i mittlåset där Lamine Kone, som utgick i helgen, är tveksam till spel. Billy Jones är struken sedan tidigare som ett alternativ på högerbacksplatsen.

sunderland_200x200everton_200x200

Everton har, sedan uttåget ur FA-cupen, ingenting att spela för i ligan där man befinner sig på den undre halvan av tabellen sedan tidigare – och under en säsong där mindre etablerade klubbar har tagit plats i toppskiktet så ska det bortalaget har stått för vara en stor besvikelse. Roberto Martinez är väldigt pressad på managerposten där han i första hand har misslyckats med att styra upp försvarsspel. Det ser relativt rörigt ut emellanåt och senast i bortamötet mot ett guldfirande Leicester såg man ruskigt ointresserat ut med ett par individuella misstag, vilket inte har varit ett alltför ovanligt tema, till följd. Noterbart att Everton har, från sina 3 senaste matcher utanför Goodison Park (Liverpool, Manchester United i cupen samt tidigare nämnda Leicester) släppt till hela 92 (!) avslut i dessa matcher.

Bortalaget får alltjämt klara sig utan kaptenen Phil Jagielka i mittlåset. Fortsatta frågetecken på Gareth Barry medan Gerard Deulofeu, Tylas Browning och Tony Hibbert är borta sedan tidigare.


Everton visade ingen större stolthet senast och såg redan ut att ha gått på semester. Man har alltjämt ingenting att spela för medan Sunderland kan säkra kontraktet via en fullpoängare och jag vill nog tro att man verkligen kommer gå för det här. Hemmalaget att stå för minst två mål i den här matchen spelas strax över medel.

/Puyol