Väljer att testa ytterligare ett spel från lördagens Premier League-omgång, den här gången hämtas spelalternativet från de norra delarna av landet. Sunderland var katastrofalt dåligt senast och går för att studsa tillbaka när man nu gästas av ett Arsenal som måste börja fiska in bättre resultat för att kunna återuppta jakten på toppskiktet. Tycker inte att något av lagen har sina främsta färdigheter i försvarsarbetet där detta eventuellt kan byggas på ett hemmalag som kan vara ivrigt i ett försök att städa undan det som inträffade senast. Ett par mål testas.

  • Match: Sunderland – Arsenal
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,82 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 25/10

Sunderland stod med ett antal kryss inför förra helgen vilket har bidragit till att tabellplaceringen inte är högre, för det är alltjämt viktigt att poängtera att inför bortamötet med Southampton så hade man endast förlorat en av 7 ligamatcher. Nu kan man dock inte tänka lika mycket på det efter att ha inkasserat en svidande och förnedrande 8-0 förlust i sydkusten där man stängde av helt. En extremt svag prestation där man nu står inför en ny tuff uppgift när man väl ska försöka studsa tillbaka. För egen del är jag något förvånad över att man inte har lyft ännu där Gus Poyets mannar visade sin potential mot slutet av förra säsongen med ett någorlunda balanserat grundspel, man kan dock bli ännu bättre framåt även om det främst är här hemma på Stadium of Light där målen (6 av 8 i ligaspelet) har kommit. Fullt habila boxspelare som Fletcher och Wickham finns att tillgå men där man alltjämt väntar på att få igång Adam Johnson.

Hemmalaget kommer återigen till spel utan Ricardo Alvarez, Emanuele Giaccherini, Billy Jones och Sebastien Coates.

sunderland_200x200arsenal_200x200

Arsenal sladdar något bakom toppskiktet där man, likt motståndet, står på något kryss för mycket där även Gunners har varit med om 5 oavgjorda resultat från 8 ligamatcher. Man står nu utan en seger i sina 3 senaste ligamatcher där en poäng räddades på tilläggstid i hemmamötet med Hull där insatsen, bortsett från en pigg inledande kvart och forcering mot slutet, var högst medelmåttig. Det måste man även nämna om veckans prestation i bortamötet med Anderlecht i Champions League där man var riktigt uddlöst innan man återigen hämtade ikapp men även vände på tilläggstid. I överlag anser jag nog att bortalaget ser mer intressant ut än på väldigt länge och det finns en hel del kvalitet där jag personligen är väldigt förtjust i Alexis Sanchez (Barcelona). Man är skickligt på att förflytta bollen, men man har en tendens att fastna i sitt passningsspel mot lågt placerade och täta försvarslinjer.

Bortalaget tvingas stryka ett antal spelare sedan tidigare där Mesut Özil, Laurent Koscielny, Mathieu Debuchy, Olivier Giroud, Theo Walcott, Yaya Sanogo, Abou Diaby, Serge Gnabry samt reservmålvakten David Ospina går skadade. Jack Wilshere är inte heller tillgänglig för spel i och med att han är avstängd.


Det ska bli intressant att se hur Sunderland har reagerat på det som hände förra helgen där jag har en känsla av att gå framåt väldigt hårt för att bjuda tillbaka till hemmasupportrarna som plågades i 90 minuter senast. Tycker alltjämt att man är fullt dugligt framåt där man alltjämt väntar på bättre utdelning, i samma veva har varken målvaktsspelet eller försvarslinjen, med ett trögt mittlås, övertygat. Arsenal kan trots en hel del skador mönstra ett vasst lag i anfallsväg där poängspelarna finns att tillgå, samtidigt är det anmärkningsvärt att man inte kan vara mer effektivt i försvarsarbetet där man är sårbart på egen planhalva. Skulle man se till liga- samt CL-spel har man endast hållit nollan intakt i en av 11 matcher, något som bidrar till att det här överspelet kan vara något att testa.

Minst 3 mål i matchen spelas strax under medel.

/Puyol