Den sena lördagsmatchen spelas idag på Mercedes-Benz Arena mellan Stuttgart och Wolfsburg. Jag tror att vi kommer få se en del mål och testar ett överspel. 

  • Match: Stuttgart – Wolfsburg
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Stuttgart ligger på sistaplats i Bundesliga, med raden 3-3-10 och man har en målskillnad på 19-36. Man kan lugnt säga att före detta tränaren Zornigers spelidé, att de skulle vara aggressiva och pressa högt inte riktigt fungerade. Han fick tillslut sparken efter att de förlorade mot Augsburg (4-0). Med nya tränaren Jürgen Kramny har man inte vunnit någon match i ligan än dock så fick de vinna senast i Tyska cupen mot Braunschweig (3-2) efter förlängning. När dem har stött på topplagen i ligan har det gått riktigt dåligt, man åkt på storförluster mot Bayern (4-0), Dortmund (4-0), mot Leverkusen tappade man en 3-1 ledning och förlorade med 4-3. I Hälften av sina matcher har man släppt in minst 3 mål. Under Kramnys ledning har defensiven sett lite bättre ut iallafall, i de två senaste matcherna har man bara släppt in ett mål.
Man har båda anfallarna Ginczek och Harnik på skadelistan.

stuttgart_200x200wolfsburg_200x200

Wolfsburg blandar bra prestationer med riktiga jäkla bottennapp, ena matchen krossar man Werder Bremen (6-0) för att sedan kryssa mot Augsburg (0-0). Man ligger på en 5:e plats i ligan med raden 7-5-4 och det känns som man inte riktigt har en spelare man kan luta sig emot när det går tungt. Man tappade sin absolut bästa spelare Kevin De Bruyne till Manchester City i slutet av sommaren och man värvade in Julian Draxler som ersättare. Han hade en ganska så tuff start men bidrar nu mer och mer. Det var mycket på grund av han och som man tog sig vidare i Champions League före lag som t.ex. Manchester United och CSKA Moskva. Man har fina offensiva spelare som blixtra till emellanåt som t.ex. Schürrle, Kruse.

Ascues, Lopes, Rodriguez och Gustavo kan inte spela dagens match p.g.a skador.


Detta kan bli en underhållande match, Stuttgart kommer med en vinst i Tyska cupen i bagaget och Kramny vill nog gärna ta sin första vinst i Bundesliga. Wolfsburg har inte vunnit på tre raka matcher, får man till offensiven finns det goda chanser på att de ändra på det. Det brukar bli målrika matcher mellan dessa lag, så jag testar en insats strax under medel på över 2,5 mål.