Vi siktar in oss på matchen som spelas på Mercedez-Benz Arena mellan Stuttgart och Dortmund. Det brukar bli underhållande matcher mellan dessa lag och jag tror även på det i dagens match! 

  • Match: Stuttgart – Dortmund
  • Spel: Över 3,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15:30

Säsongen har inte alls blivit som Stuttgart förväntade sig, man placerar sig på 15:e plats i ligan på 33 inspelade poäng och är därmed indragna i bottenstriden. Man har bara två poäng tillgodo på Werder Bremen som just nu ligger på kvalplatsen och eftersom Werder Bremen förlorade igår så finns det chans att öka det avståndet vid vinst här. Stuttgart har inte vunnit på fem raka matcher och senaste matchen borta mot Augsburg (1-0) gjorde man verkligen en blek match. Det brukar se annorlunda på hemmaplan där man vågar spela ut mer. T.ex. i senaste hemmamatchen spelade man riktigt bra och var inte långt ifrån att knipa en poäng mot Bayern München (3-1). Annars har defensiven vart Stuttgart stora problem den här säsongen, man har släppt in sextio mål och det ger dem ett snitt på två insläppta per match. Man har även spelat flest matcher med över 3,5 mål, hela 18 av 30 har slutat med det. I dagens match blir man utan Dié, Baumgartl, Ristl och Grosskreutz p.g.a skador.

stuttgart_200x200dortmund_200x200

Dortmund placerar sig på 2:a plats i ligan, sju poäng bakom Bayern München och det blir nog för svårt att ta sig förbi dem. Men formen är bra och man har inte förlorat i ligan sen i slutet av december, mål gör dessutom i massor. Hela 72 stycken har det blivit totalt och det ger dem ett snitt på 2,4 mål per match. Tyvärr blir man utan sin bästa målskytt Aubameyang i den här match på grund av skada men det finns ett par andra spelare som kan göra dem. T.ex. ersättaren Ramos som gjorde två mål i senaste ligamatchen mot Hamburg (3-0). Som jag nämnde innan så hade Stuttgart spelat mest matcher med över 3,5 mål, Dortmund ligger tvåa på den listan med 17 spelade matcher över 3,5 mål.

Förutom Aubameyang så blir man även utan Gündogan och Subotic p.g.a skador.


Det här mötet brukar sluta med hel del mål, de fem senaste ligamatcherna har faktiskt slutat med över 3,5 mål eller mer. Stuttgart behöver en seger här för att öka avståndet till kvalplatserna, hemma spelar man en aggressiv fotboll oavsett vem man möter och defensiven brukar få lida för det när de skickligare lagen kommer på besök. Jag tror det blir ett öppet spel med mängder av målchanser därför testar jag en medel insats på över 3,5 mål.