Denna lördag tar Stuttgart emot Bayern München hemma på Mercedes-Benz Arena. Det här är ett möte som Stuttgart inte har vunnit på sex år och jag tror inte de ändrar på det nu heller!

  • Match: Stuttgart – Bayern München
  • Spel: Bayern München -1,5 asian handicap
  • Odds: 2,02 @ bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 15:30

Stuttgart ligger på 12:e plats i ligan, dem har sex poäng ner till bottenstriden och med sex matcher kvar som är dem inte helt på säker mark än. Stuttgarts säsong har vart jäkligt ojämn överlag, man började 2016 med fyra raka vinster i ligan bland annat mot Hertha Berlin (2-0). De fem senaste matcherna har dem raden 1-2-2 och en målskillnad på 10-12. Stuttgart hade större ambitioner innan säsongen började, att man iallafall skulle vara med och slåss om Europaplatserna. Men som sagt blev det inte så och den största anledningen är att man släpper in tok på för mycket mål. Femtiosex insläppta mål på tjugoåtta matcher, det ger dem ett in snitt på precis två mål insläppta mål per match. Offensiven är det egentligen inte något fel på, det är just det att man tänker allt för mycket på den. I senaste matchen åkte tyvärr defensiva mittfältaren Serey Die på en muskelbristning och blir troligtvis borta resten av säsongen. Ett tungt tapp eftersom han är den stora bollvinnaren på mitten. Man har även Grosskreutz, Ristl och Ginczek på skadelistan.

stuttgart_200x200bayern-munich_200x200

Bayern München är ligger självklart på 1:a plats i Bundesliga, men Dortmund är dem hack i hälarna så det gäller att inte tappa poäng här i slutet av säsongen. De är inte lika vassa på bortaplan som hemma på Allianz Arena, man har raden 10-3-1 och målskillnaden 22-7 på resande fot. Man har fortfarande skador i backlinjen, Boateng, Badstuber och Benatia är skadade men de har ändå hållit nollan i sina fyra senaste ligamatcher. Dem kommer säkerligen rotera en del i den här matchen med tanke på att man möter Benfica på bortaplan i Champions League till veckan (första mötet slutade med 1-0 vinst). Men truppen är bred och man har massvis med spelare som håller hög klass i Bundesliga och som kan komma in och göra jobbet.

Även Robben är skadad och kommer inte vara tillgänglig till den här matchen.


Bayern München är lite av en mardrömsmotståndare för Stuttgart, senaste gången man tog poäng mot Bayern på hemmaplan var hösten 2009 och den matchen slutade 0-0. Bayern har blivit mycket bättre sen dess och om Stuttgart spelar lika naivt som i de senaste matcherna så kommer man inte ändra på det. Testar en medel insats på Bayern -1,5 asian handicap.