Det är  två söndagsmatcher i Bundesliga den här helgen, i den första matchen så tar Stuttgart emot Bayer Leverkusen hemma på Mercedes-Benz Arena. Jag får känslan av att det kan bli en del mål i den här matchen. 

  • Match: Stuttgart – Bayer Leverkusen
  • Spel: över 3 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 15:30

Stuttgart rivstartade 2016 och tog flera tunga vinster, man har raden 5-2-2 under 2016. Man placerar sig på 11:e plats i ligan och är ganska långt ifrån europaplatserna, de får helt enkelt sikta in sig på nästa säsong för det. Men det är alltid lika roligt att se Stuttgart spela (ur neutrala ögon) för man lirar riktig underhållande fotboll. De spelar aggressivt trycker på framåt oftast, det brukar svänga ordentligt i deras matcher och det kan målskillnaden bevisa med 43 gjorda och 52 insläppta mål. Det är just det som är problemet när man möter de bättre lagen, för dem synar det omgående och undgår att hamna i samma tänk. Den stora stjärnan i laget är utan tvekan Daniel Didavi som har haft en riktigt bra säsong hittills med tio mål och fem assister.
Idag får man klara sig utan Harnik, Grosskreutz, Ginczek och Ferati p.g.a skador

stuttgart_200x200leverkusen_200x200

Bayer Leverkusen är inne i en tuff period, på de fem senaste matcherna har man raden 1-1-3 och man har inte riktigt kunnat presterat den fotbollen man har visat innan. Man har även åkt ur Europa League efter totalt 2-0 mot spanska Villarreal. Mycket kan bero på den tuffa skadelistan man har just nu, backarna Hilbert, Toprak, Papadopoulos och Boenisch är skadade. Sedan är även Jedvaj avstängd idag, så det ser tungt ut defensivt. Offensivt ser det bättre ut, det gäller bara att få igång Chicharito igen som har haft en fin säsong (14 mål hittills). Man brukar trivas mot Stuttgart, de fem senaste mötena har slutat med fyra vinster och en oavgjord. Målglatt brukar det även bli de fyra senaste har slutat med minst tre mål eller flera. 

Utöver de avbräcken som jag har nämnt innan så är Kampl borta p.g.a skada sedan är det osäkert för Calhanoglu p.g.a sjukdom.


Det är en viktig match för Leverkusen eftersom man har fyra poäng upp till kval till CL och två poäng upp till plats till EL. Stuttgart som inte har något speciellt att spela för kan i princip köra på som vanligt, det kommer garanterat bli en hel del chanser åt båda hållen. Över 3 mål (pengar tillbaka vid 3) känns som ett riktigt bra spel och jag lägger en insats över medel på det.