Påskens Stryktips bjuder på en hel del hemmafavoriter och ska vi tro experterna så kan det bli en ganska låg utdelning. Här kommer i alla fall veckans tips. Systemet är på 288 rader och inlämning sker på Svenskaspel.se.

 1. Liverpool – Aston Villa 1

Trots 3 raka förluster så väljer jag att spika Liverpool här hemma mot AstonVilla. Truppen är klart bättre än bortalagets och på hemmaplan ska                         man vara klar favorit. Aston Villa har inte heller någon vidare form och kommer till den härmatchen med två raka förluster mot Cheslea och Arsenal. Det kommer att bli tufft motstånd även här för Birminghamlaget och ettan spikas till 67 %.

2. Bolton – Fulham 1×2

Mycket av snacket om Bolton har handlat om Muamba och när laget vann senast borta mot Wolves så ser jag det som ett litet styrkebesked. Laget har ryckt upp sig på slutet och på hemmaplan har man alla chanser i världen att vinna mot Fulham. Fulham är riktigt dåliga på bortaplan och vinner sällan några matcher. Dock så har laget imponerat på mig på slutet och det finns bra kapacitet i laget för attskrälla här till 24%. Jag väljer att helgardera den här matchen som känns öppen på förhand.

3. Chelsea – Wigan 1

Klasskillnad mellan dessa lag då Chelsea är i semifinal i Champions League och Wigan kämpar för sin överlevnad i Premier League. Hemmalaget har kanonform och fördel av hemmaplan. Att dom är streckade på runt 80 % köper jag direkt. Wigan har tufft spelschema framför sig och trots bra form på slutet så kammar laget noll här, säker etta.

4. Norwich – Everton 1 2

Norwich fortsätter att överraska och har på hemmaplan bara förlorat mot Man U, Arsenal och Tottenham på de 10 senaste hemmamatcherna. Man ligger med stabilt i mitten av tabellen och på hemmaplan är man alltid att räkna med. Everton har hittat formen rejält och och har klättrat från 13:e plats till 7:e plats på bara några få omgångar. Fortsätter man med sin fina defensiv så kan man mycket väl ta en viktig seger här. Det känns dock svårtippat på förhand då jag inte tycker att Everton övertygat spelmässigt på slutet. Jag chansar med en etta och garderar med en tvåa.

5. West Bromwich – Blackburn 1x

Viktig match i bottenstriden där West Brom vid vinst kan ta ett stort kliv mot ett nytt kontrakt i den högsta serien. Formen skrämmer dock inte och man måste nog börja vinna för att inte bli inblandade i den direkta bottenstriden här. Jag tror dock ändå att laget är relativt nöjda med en poäng här. Blackburn, som inte verkar trivas alla på bortaplan.

6. Birmingham – Crystal Palace 1

Birmingham är i grunden mycket bättre än Crystal P men har inte fått till sitt hemmaspel på slutet och laget har bara 2 vinster på de 7 senaste hemmamatcherna. Nu möter man dock ett Crystal Palace som inte vunnit på bortaplan på deras 9 senaste matcher. Birmingham spikas direkt.

7. Coventry – Peterborough 1x

Coventry har gjort en ganska dålig säsong vilket inte är så konstigt när man tappar sina nyckelspelare varje säsong, år efter år. Formen pekar uppåt och på hemmaplan så får man anses vara knapp favorit. Peterborough är inget bra lag på bortaplan och har nu spelat 8 bortamatcher utan att lyckats vinna. Visst kan laget ta poäng här och med tanke på att Coventry är streckat på hela 63 % just nu så bör krysset även med på kupongen.

8. Derby – Ipswich 1 2

Derby är ruggigt starka på hemmaplan och har tagit 11 segrar på 20 försök där. Formen är det heller inga fel på och man har 3-1-1 på de fem senaste matcherna. Derby kan man aldrig räkna bort på hemmaplan och ettan streckas direkt. Ipswich har likvärdig form och är ett lag som tipparna haft problem med på slutet. Här kan man slå lite ur underläge vilket har passat laget förut och laget kan mycket väl skrälla här och öka utdelningen lite grann.

9. Leicester – Doncaster 1

Leicester har en bra trupp och borde kunna vara med i toppen av tabellen. Tyvärr har man varit alldeles för dåliga på bortaplan och man får finna sig i att ligga med i mitten av tabellen. På hemmaplan har man dock 5 segrar på 6 matcher, vilket är imponerande, det är också därför som hemmalaget får tipset här. Doncaster är jumbo i tabellen och kommer med största sannolikhet att ramla ur serien. Ettan spikas direkt.

10. Middlesbrough – Cardiff  1×2

Toppmöte i the Championship och vinnare kommer definitivt ha ett bra utgångsläge inför avslutningen av serien. Middlesbrough ligger två poäng före men har inte vunnit i ligan på 6 matcher. Cardiff däremot har något bättre form då laget inte vunnit på 5 matcher. Det är alltså två lag som inte vunnit på länge som drabbar samman och med det i åtanke så känns matchen som vidöppen. Jag håller dock Cardiff som det något bättre laget här men med tanke på att laget har bortaplan så ligger krysset närmast till hands. Jag helgarderar dock och hoppas Cardiff vinner till låga 23 % i dagsläget.

11. Millwall – Hull 1x

Millwall hittar vi i botten av tabellen och formen är fullständigt usel med 4 raka förluster på hemmaplan i ligan. Hull har också 4 raka förluster totalt i ligan och man har bara mäktat med ett ynka mål framåt på de fem senaste matcherna. Mycket talar för en målsnål tillställning där ett oavgjort resultat ligger närmast till hands. Hull må ha det bättre laget av dessa två lag men Millwall på hemmaplan är ingen lätt match, 1x bör räcka.

12. Oldham – Charlton 2

Oldham har tre raka förluster i ryggen och ska här på hemmaplan ta sig an serieledarna Charlton. Charlton är det klart bättre laget av dessa två och med tanke på att Oldham har tre raka förluster inför den här matchen så känns tvåan klar. Charlton vill säkra avancemanget tidigt och kommer att gå för vinst direkt här. Jag spikar tvåan till 55 %.

13. Mjällby – Örebro 1

Mjällby spelade 0-0mot AIK i den första omgången vilket får anses vara godkänt. Örebro däremot förlorade hemma mot Åtvidaberg med 3-4 efter att ha släppt in 4 mål i den första halvleken. Det kommer inte hända igen men laget är inte alls lika bra på bortaplan vilket gör att jag tror på Mjällby här. Dessutom har laget tappat viktige Gerzic och målvakten Alvbåge. Mjällby har vunnit lagens två senaste matcher och jagchansar på att spika ettan här.

Lycka till!

//Josef