Ny omgång på Stryktipset och det är som vanligt matcher från både Premier League och The Championship. Veckans system är på 192 rader, lycka till!

1: Manchester City – Norwich 1

Även om Norwich gjort det ganska bra än så länge så skall det inte vara något snack om vilket av dessa två lag som är det bästa. Man City leder tabellen och har massor av matchvinnare och världsspelare, Norwich har ingen, säker spik.

2: Blackburn – Swansea 1x

Blackburn har bara vunnit en match hittills i Premier League och har det riktigt jobbigt i tabellen där dom ligger på jumboplatsen. Nu möter dom dock ligans sämsta bortalag och då krävs minst en poäng annars kan man redan nu förbereda sig på The Championship. Swansea är betydligt bättre på hemmaplan men med tanke på Blackburns form så är det inte omöjligt att laget tar en poäng här.

3: Queens PR – West Bromwich 1x

Här tänkte jag först chansa och spika ettan, mest p.g.a. att Joey Barton är tillbaks och att laget nu har hemmaplan. Dessutom pekar ju West Bromwich formkurva nedåt och laget har bara gjort 2 mål på de 4 senaste matcherna. QPR har spelat oavgjort i 3 av 6 hemmamatcher men kunde med lite tur vunnit åtminstone 2 av de 3 oavgjorda. QPR har ett intressant lag med flera duktiga spelare och på hemmaplan får dom ses som knapp favorit, men krysset åker med också.

4: Tottenham – Bolton 1

Bolton tillhör ett av ligans mest formsvagaste lag för tillfället och det är inte mycket som verkar fungera för laget. Tottenham ska vara klassen bättre här och i kraft av hemmaplan så spikar jag direkt.

5: Wigan – Arsenal 2

Spik även här då Arsenal kommer från en snöplig förlust i ligacupen i veckan. Tar revansch direkt här mot ett svagt Wigan. Wigan vann senast tack vare lite tur och kommer inte att ha samma tur den här veckan, ettan spikas.

6: Blackpool – Reading 1x

Reading är luriga och kommer till den här matchen med två 3-2 vinster i bagaget. I den senaste bortamatchen vann dom något turligt borta mot Ipswich och kanske är det så att formen är på väg uppåt, svårbedömda. Blackpool befinner sig i samma läge i tabellen, strax under topplagen, och har tre raka matcher utan vinst nu. Normalt sett är man väldigt starka på hemmaplan och dom får utgångstipset i denna svåra match, gardera gärna.

7: Brighton – Nottingham 1

Brighton har imponerat poängmässigt hittills och ligger på en finfin 7:e plats i tabellen. De har spelat nästan lika bra hemma som borta och har nu också två raka vinster på hemmaplan. Dock har spelet svajat en aning men fortsätter turen så kan mycket väl Nottingham besegras på hemmaplan. Nottingham har inte gått att känna igen i år och är inte alls samma lag som förra säsongen. De förlorade i veckan hemma mot Leeds med hela 0-4 och på bortaplan har laget radat upp förluster. Ettan spikas men har ni råd så ta gärna med krysset också.

8: Hull – Leicester 1 2

En av kupongens svåraste matcher är den mellan Hull – Leicester. Hull har haft svårt att övertyga i sina matcher och trots en stark trupp så har laget nästan lika många vinster som förluster. Nu möter man ett Leicester i kanonform och spelar Hull lika oinspirerat som tidigare, 4 förluster på de fem senaste matcherna, så kommer även detta att sluta med förlust. Leciester har fin form med 3 vinster på de fem senaste matcherna. Dock är laget något sämre på bortaplan vilket betyder att matchen känns väldigt öppen. Första målet kommer att bli otroligt viktigt, 1 2.

9: Doncaster – Southampton x2

Southampton leder tabellen men har bara tagit en vinst på de fem senaste bortamatcherna, den kom mot bottengänget Coventry. Doncaster är även dom ett lag i botten av tabellen men jag tycker att laget ska vara bättre än så. De klarade 0-0  hemma mot Watford förra helgen och i veckan förlorade man knappt mot hemmastarka Millwall på bortaplan. Krysset kommer rensa rejält bland kupongerna och med tanke på Southamptons bortafacit så skall det absolut med på tipset, x2.

10: Ipswich – Watford 1×2

Ipswich är tillsammans med Derby ligans formsvagaste lag och har 6 raka förluster. Som det skrevs tidigare så tappade laget en 2-1 ledning förra helgen hemma mot Reading och frågan är när vändningen skall komma. Watford ligger på nedre halvan i tabellen men är ett lag som sällan gör bort sig mot mittenlagen. Laget kan överraska med jämna mellanrum och med tanke på Ipswich usla form så tar jag med alla tecken här.

11: Peterborough – Barnsley 1x

Peterborough varnade jag för förra veckan och laget knep då också en poäng mot Middlesbrough. De är väldigt hemmastarka och har gjort näst flest mål av alla lag på hemmaplan, 22 st på 9 matcher.  Barnsley är ojämna men lyckades lite oväntat slå Leeds på bortaplan i deras senaste match. Barnsley har annars haft problem på bortaplan och det skulle vara mycket förvånande om dom knep en vinst även här. Peterborough får utgångstipset men även krysset skall med då laget släpper in väldigt mycket mål.

12: Portsmouth – Coventry 1

Coventry har stora problem för tillfället och har inte vunnit en match sedan vinsten mot Nottingham kom den 15 september. På bortaplan har dom inte vunnit alls den här säsongen och det är mycket tveksam om den första vinsten skall komma mot ett hemmastarkt Portsmouth. Portsmouth har 4 vinster och en oavgjord på de fem senaste matcherna och kunde varit med i toppen av tabellen om man inte spelat så uselt på bortaplan. Det är en riktigt viktig match för båda lagen men eftersom Portsmouth har hemmaplan så bör dom kunna ta hem detta och ettan lämnas ogarderad.

13: West Ham – Burnley 1

West Ham har jag tjatat om tidigare då jag tycker att det är seriens bästa lag, helt klart. Laget har den starkaste truppen med spelare som Carlton Cole, John Carew, Diop och Faubert m.m. 3 vinster på de 4 senaste hemmatcherna talar ändå sitt tydliga språk, ettan skall med. Burnley är inget oävet lag men skall inte kunna rubba West Ham på deras hemmaplan.

Veckans bank: Manchester City

Om laget bara får in det första målet någorlunda tidigt så skall resten av matchen bara vara en transportsträcka.

Veckans varning: Doncaster

Det finns många varningar men valet föll på Doncaster denna vecka. Att klara oavgjort är ingen omöjlighet trots avståndet i tabellen. Jag tycker mig se en liten formsvacka i Southamptons bortaform och matchen kan mycket väl sluta med ett kryss.

Lycka till!

//Josef