Vi har en intressant omgång framför oss på stryktipset. Det finns ett par bra spikar och i The Championship har bortalagen bra chans att ta poäng så det kan bli bra utdelning den här veckan.

Manchester U – Newcastle 1

Newcastle har spelat över sin förmåga och är nu inne i en tuff period. Förlorade senast borta mot Man C och verkligheten börjar komma ikapp laget. Manchester United fick bara med sig oavgjort i veckans Europamatch och är ute efter revansch nu. Man U måste vinna på hemmaplan och någon gardering skall inte behövas.

Bolton – Everton 1x

Svår match där en helgardering kan löna sig. Bolton har haft en usel säsongsinledning och har på slutet 4 förluster och en 5-0 vinst hemma mot Stoke. Det är svårt att bli klok på Bolton. Everton har haft ett tufft spelschema på slutet med bortamatcher mot Chelsea, Man City och Newcastle, idel förluster mot dessa. De är också klart sämre på bortaplan men vilken sida har Bolton vaknat på. Vi chansar på att 1x räcker.

Chelsea - Wolverhampton 1

Veckans säkraste spik. Chelsea förlorade lite snöpligt mot Liverpool förra veckan och hade också match i CL i veckan som slutade med förlust. Wolves är ett av seriens sämre lag och på hemmaplan skall det inte kunna sluta i något annat än vinst för Chelsea. Säker etta.

Norwich – QPR 1×2

Svår match mellan två lag som överraskat positivt i inledningen. Norwich är luriga och har gjort en hel del mål på slutet, särskilt på hemmaplan. QPR överraskade när dom slog Stoke på bortaplan förra veckan och är bättre borta än hemma. Norwich form pekar nedåt och QPR är svårbedömda, vi helgarderar. QPR saknar viktige Joey Barton som är avstängd.

Sunderland – Wigan 1

Här chansar vi med att spika ettan. Sunderland spelade 0-0 senast hemma mot Fulham i en jämn match. Laget hade två skott i virket och verkar ha svårt att få in bollarna. Wigan är ligans sämsta bortalag och har nu 6 raka bortaförluster. Ettan känns vettig och vi lämnar den ogarderad.

West Bromwich – Tottenham 2

West Bromwich har gjort det väldigt bra hittills och ligger på en fin 10:e plats i ligan. Laget gör inte mycket mål vilket kan straffa sig i dagens match. West Bromwich störs också av en del skador och har inte heller spelat oavgjort på 5 matcher vilket gör att tvåan lämnas ogarderad. Tottenham har bra kapacitet, 4 av 5 bortavinster på slutet imponerar. Med rätt inställning här bör dom vinna.

Crystal P – Millwall 1x

Här har Crystal P blivit något för stor favorit. De är bra men har itne vunnit på 4 matcher och dessutom har laget kryssat lite väl ofta på slutet. Millwall är normalt sett starkast på hemmaplan men har ett par intressanta spelare och kan mycket väl få med sig ett kryss här.

Ipswich – Reading 1x

Två lag som har usel form och inte har imponerat alls den sista tiden. Reading har den något bättre truppen men Ipswich är inte dåliga på hemmaplan trots lagets senaste två hemmaförluster.

Blackpool – Birmingham x

Två jämna lag möts och mycket talar för att matchen slutar oavgjort, 0-0 eller 1-1. Blackpool är starka hemma samtidigt som Birmingham spelat väldigt stabilt och släpper sällan in mer än 1 mål i sina bortamatcher, inkluderat Europa League. Detta är två starka lag som vi tror känner varandra väl och till slut bör dom kunna ta ut varandra, krysset är en chansning men inte helt omöjligt. Helgardera om ni har råd.

Bristol C – Southampton 2

Här spikar vi Southampton mest p.g.a. deras stora målfabrikation på slutet, 12 mål på 4 matcher är väldigt bra. Vi måste ändå varna för Bristol City som har 4 matcher utan förlust nu. Southampton har dock imponerat mest och spikar tvåan.

Doncaster – Watford 1 2

Doncaster är sämst i serien och ligger sist i tabellen, saknar nuChimbonda till den här matchen. Bara en vinst på 7 matcher har det blivit men man har nu värvat El-Hadji Diouf som gjort två mål på 3 matcher. Watford blandar verkligen i sina insatser och har nu 4 raka förluster på bortaplan och ett uselt bortafacit. Doncaster kan mycket väl knipa en vinst på hemmaplan vilket i så fall skulle vara otroligt viktigt för laget.

Peterborough – Middlesbrough x2

Middlesbrough ligger med fint i täten av tabellen och har bara förlorat borta mot suveräna Southampton på de senaste 5 matcherna. 2-1, 1-2, 4-3, 2-3, 3-2 är Peterboroughs facit på de fem senaste hemmamatcherna, väldigt målglada alltså. Både framåt och bakåt vilket kan bädda för en svårtippad match. Middlesbrough är något sämre på bortaplan men bör kunna klara åtminstone ett oavgjort resultat.

Portsmouth – Leicester 1x

Portsmouth är ett riktigt starkt hemmalag men har inte tagit någon vinst på bortaplan vilket leder till att laget bara ligger på 18:e plats. Leicester vann senast enkelt på hemmaplan men har inte övertygat alls i bortaspelet. 1x känns som ett säkert tips i den sista matchen.

Veckans bank är absolut Chelsea, laget svek sina fans i veckan och tappade segern i slutet av matchen då. Räkna med ett revanschsuget Chelsea nu och Wolves skall slås tillbaka enkelt.

Se upp för Peterborough som är svårslagna på hemmaplan och kan skrälla.

Lycka till!
//Josef