Veckans system är på 192 rader och trots att det är jackpott så tror jag inte på någon kanonutdelning den här veckan. Många av favoriterna har bra uppgifter och bör vinna sina matcher.

1. Liverpool – Blackburn 1

Liverpool klarade bara oavgjort senast mot Wigan och mycket snack har handlat om Suarez långa avstängning. På hemmaplan får man dock vara favorit mot seriens i särklass sämsta lag. Blackburn förlorade rättvist det viktiga bottenmötet senast hemma mot Bolton och nu skall det mycket till för att laget skall klara sig kvar i ligan, även om det är långt kvar. Även här kommer laget att kamma noll, ettan spikas.

2. Arsenal – Wolverhampton 1

Arsenal har haft lite skadeproblem på målvaktssidan på sistone men det ska inte behöva betyda så mycket. På hemmaplan är man svårslagna och med tanke på motståndet så känns även Arsenal som en vettig spik. Wolves har inte gjort någon glad på bortaplan, 6 raka förluster är laget uppe i nu och jag tror den 7 kommer nu.

3. Bolton – Newcastle 1×2

Bolton tog en viktig seger senast mot Blackburn i bottenstriden och spelade ganska bra då långa stunder. Kanske kan den segern betyda att laget får tillbaks lite självförtroende och kan börja vinna igen. Newcastle har inte fått med sig något bra resultat på slutet trots hyffsat spel vissa stunder. Senast kvitterade laget två gånger om, men förlorade ändå hemma mot West Brom med 2-3. Jag tror laget är oerhört sugna på en vinst och kanske kan en bortamatch mot Bolton passa laget ganska bra. Matchen känns helt öppen och jag väljer att helgardera.

4. Man U – Wigan 1

Toppen mot botten här och det skall inte kunna sluta på något annat sätt än med en hemmaseger. Wigan har ändå överraskat på slutet med en bortaseger mot West Brom och två oavgjorda matcher mot Chelsea och Liverpool. Men de oavgjorda matcherna kom på hemmaplan och laget bör få det svårare på bortaplan här. Man U krossade Fulham på bortaplan med 5-0 och positivt är att laget börjar få igång målskyttet ordentligt på spelare som Nani och Rooney. Säker etta.

5. Sunderland – Everton 1x

Sunderland har varit en liten besvikelse så här långt trots flera intressanta värvningar inför säsongen. Framförallt har lagets målskytte sett väldigt svagt ut och lagets bäste målskytt är svenske Sebastian Larsson, mittfältare, med sina 5 mål. Nu slog man senast QPR på bortaplan med 3-2 men det kommer krävas fler vinster innan vi kan börja lita på laget ordentligt. Everton är även dom väldigt sparsamma med sina mål och är sällan inblandade i några målrika matcher. Jag tror således inte på så många mål här, 1-1 eller 1-0 känns som ett troligt resultat. Då bör 1x räcka.

6. West Bromwich – Man City 2

West Bromwich verkar inte bry sig om dom spelar på hemma- eller bortaplan, de är faktiskt bättre på bortaplan. Laget har två raka vinster, båda på bortaplan och på hemmaplan har laget två raka förluster, bl.a. en mot Wigan. Man City är det bättre laget och skall normalt sett vinna här med tanke på vilka spelare Mancini förfogar över. Jag spikar tvåan men det kan löna sig att gardera här.

7. Coventry – Bristol City x2

Här väljer jag att spela emot streckfördelningen lite grann, Coventry är knapp favorit men har inte spelat bra alls på slutet. Laget ligger fast förankrat i botten av tabellen och formen visar på 4 raka förluster, vilket inte imponerar. Bristol City är ett annat bottenlag men har åtminstone spelat några oavgjorda matcher på slutet. Lagen är helt jämna normalt sett men jag tycker att Bristol City har mest spelvärde och väljer x2 här.

8. Middlesbrough – Hull x2

Det här är ett riktigt toppmöte i the Championship, 3:an mot 4:an i tabellen möts. Hull är det lag som imponerat mest på mig hittills men Middlesbrough är svåra att slå och med tanke på att laget har hemmaplan så får vi se dom som knapp favorit. Middlesbrough har 3 raka vinster, Hull har 4 raka vinster och matchen kan sluta hur som helst. Jag har en liten känsla för Hull här och väljer x2 också delvis för att bortalaget är strecka på lite färre kuponger.

9. Barnsley – Blackpool x2

Barnsley är starka på hemmaplan men har två förluster på slutet mot usla Ipswich och starka West Ham. Laget har alltså en väldigt låg lägstanivå vilket gör att jag inte tror på dom den här veckan. Jag vill ändå varna för lagets fina målform. Barnsley har gjort mål i de 10 senaste hemmamatcherna, varav minst 2 mål i de 4 senaste matcherna, se upp. Blackpool har dock en minst lika bra trupp som hemmalagets och med tanke på att laget bara är streckat på 29 % så vill jag gärna ha med tvåan. Blackpool bör klara minst ett kryss här och därför chansar jag lite med x2 här.

10. Burnley – Doncaster 1

Burnley ligger på 12:e plats i tabellen men är betydligt bättre än så egentligen. Formen är på väg uppåt med 4 vinster på de fem senaste och man får naturligtvis ses som favorit här när bottenlaget Doncaster kommer på besök. Doncaster har 3 raka förluster på bortaplan och kommer att få det tufft även här. Ettan är streckad på 57 % och spikas.

11. Leicester – Ipswich 1

Leicester tar emot svaga Ipswich här och är bara streckade på ca 55% just nu, det spikar vi direkt. Leicester har visserligen tre matcher utan vinst men på hemmaplan är man starka och slog bl.a. Blackpool för en dryg månad sedan. Ipswich har två raka vinster och har lämnat det riktiga bottenträsket. Men det kommer krävas mer för att imponera på mig och nu tar det stopp. Leicester bör vinna här och känns som en sund spik.

12. Nottingham – Peterborough x2

Nottingham ligger på 22:a plats i tabellen och letar febrilt efter formen. Laget har nu 5 raka matcher utan vinst och när laget spelade 0-0 senast mot Bristol City innebar det att det var lagets första poäng sedan den 19 November. Mest oroväckande är att laget inte gjort mål på 5 matcher och laget har alltså 0-7 i målskillnad på de fem senaste matcherna, det är uselt. Peterborough gör åtminstone mål och får utgångstipset pga detta. Kanske kan hemmalaget klara 0-0, så vi lägger med ett kryss också. Peterborough är bara streckade på ca  25% och bör finnas med på kupongen.

13. Reading – Brighton 1

I sista matchen chansar vi lite och spikar hemmalaget Reading som visat gott gry formmässigt på slutet. De har 4 vinster på de 5 senaste matcherna och har nu på slutet vunnit mot både West Ham och Leeds, vilket imponerar rejält. Brightons formkurva pekar nedåt och laget har nu 2 raka förluster. Dessutom är laget inte alls lika bra på bortaplan och bör få det väldigt tufft här mot starka Reading. Spiketta.

Veckans Bank: Liverpool och Man U bör vinna sina matcher relativt enkelt.

Veckans varning: Peterborough, streckade på endast 25%

Tänk också på att Arsenals match mot Wolves spelas på tisdag den 27 December.

Lycka till!
//Josef