Veckans omgång ser på förhand ut att bli ganska hemmabetonad, i alla fall om man ska tro på experterna. Flera av lagen har dock blivit alldeles för stora favoriter och en och annan skräll kommer säkerligen att dyka upp. Veckans system är på 192 rader, 1 hel och 6 halv.

1. Newcastle – Swansea 1

Newcastle är rättmätig favorit här då laget är starka på hemmaplan och har gjort det bra i ligan hittills. Laget ligger på 7:e plats och fortsätter laget plocka poäng på hemmaplan så kan dom hota topplagen på allvar. Swansea är inte alls lika bra på bortaplan och har inga bortavinster hittills. Newcastle har några småskavanker i backlinjen men jag tycker ändå att dom skall kunna ta en vinst på hemmaplan. Gardera med kryss om ni har råd.

2. Blackburn – West Bromwich 1x

Blackburn har haft det tufft poängmässigt i inledningen av säsongen men har sett något bättre ut nu på slutet. På hemmaplan vann man mot Swansea senast och man borde också fått med sig minst en poäng mot Sunderland senast, men tappade 1-0 till 1-2 i slutminuterna. West Bromwich formkurva pekar nedåt och laget har ingen vinst på de 3 senaste matcherna. Trots att man mött relativt svaga lag på slutet så har alltså vinsterna uteblivit. 1x bör räcka väldigt långt här.

3. Everton – Norwich 1

Ett lag som verkligen underpresterat i ligan är Everton men här tycker jag att laget har en passande uppgift framför sig. Framförallt är det lagets dåliga målfabrikation som sett till att laget hamnat allt längre ner i tabellen. Jag tycker ändå att spelet sett ganska bra ut vissa stunder, särskilt på hemmaplan. Norwich gör sällan några bra matcher på bortaplan och har också haft ett tufft spelschema på slutet. De kan säkert klara oavgjort här men jag väljer att chansspika Everton här som jag tror får det att lossna snart.

4. Fulham – Bolton 1

Fulham har svajat i ligaspelet men vann den senaste hemmamatchen mot Liverpool och imponerade då. Laget åkte ur Europa League i veckan efter att ha släppt in ett sent kvitteringsmål i slutminuten, bör därför vara revanschsugna nu. Bolton är det formsvagaste laget i ligan och har tre raka förluster på bortaplan. Jämn match är att vänta men jag tror Fulham avgör till slut.

5. Wolves – Stoke 1 2

Wolves har varit en besvikelse så här långt i ligan och har på hemmaplan blivit utbuade flera gånger. Nu har man ändå vunnit två raka hemmamatcher och kanske börjar spelet komma igång så sakteliga. Stoke vilade flera startspelare i veckans match i Europa League då laget redan vara klara för avancemang. Nu är det fullt fokus på ligan som gäller och jag tror att Stokes spel passar Wolves illa. Utgånstipset blir en etta men lägger på en tvåa som gardering.

6. Brighton – Burnley 1x

Brighton fortsätter att vinna på hemmaplan trots mediokert spel. Laget ligger med bra i toppen av tabellen på en fin 7:e plats och kanske måste topplagen börja räkna med Brighton på allvar nu. Burnley har väldigt hög högstanivå och har på slutet slagit både West Ham och Hull på bortaplan. Det imponerar så klart och laget får inte underskattas. 3 bortavinster i rad tror jag dock inte att laget mäktar utan 1x bör räcka.

7. Cardiff – Middlesbrough 1

Svårtippad toppmatch där Cardiff får tipset i kraft av hemmaplan. Cardiff har 6 raka vinster på hemmaplan och har på de fem senaste hemmamatcherna 7-0 i målskillnad. Middlesbrough är stabila mot de sämre lagen men brukar oftast inte räcka till när dom möter lite bättre lag. Trots att laget tagit fler poäng på bortaplan så tror jag inte att man får med sig några poäng här idag.

8. Ipswich – Derby 1×2

Ipswich hade 7 raka förluster innan dom vann senast borta mot Barnsley med 5-3 i en märklig match. Hemmalaget behöver poängen mest då laget är inblandet i botten. Derby har ingen vinst på de 6 senaste bortamatcherna och matchen känns därför helt öppen, helgardering.

9. Blackpool – Watford 1

Blackpool är ett lag som släpper in mycket mål men känslan är ändå att laget spelat bättre och bättre på slutet. På hemmaplan gör man sällan några dåliga insatser och man har slagit bättre lag än Watford tidigare i år. Watford vände och vann i sin senaste bortamatch mot usla Ipswich men man är betydligt sämre på bortaplan. Blackpool har en bra uppgift här och ska ha utgångstipset direkt.

10. Bristol C - Nottingham 1x

Två lag som underpresterat den här säsonge och matcher dessa lagen emellan brukar vara väldigt jämna. Utgångstipset blir ett kryss då matchen är väldigt viktig för båda lagen och jag tror att rädslan att förlora är större än viljan att vinna. Nottingham har flera 0-1 förluster på bortaplan och det är inte omöjligt att den trenden fortsätter, 1x.

11. Doncaster – Leicester x2

Doncaster vann sin senaste hemmamatch mot Southampton och har spelmässigt sett allt bättre ut på slutet. Leicester är stabila och gör inte några plattmatcher mot de lägre rankade lagen i ligan. Truppen är starkare är Doncasters och laget ska vara favorit här. Utgångstipset blir ändå ett kryss med en tvåa som gardering.

12. Hull – Millwall 1

Här spikas Hull direkt då laget har fin form med tre raka vinster. Laget ligger med bra i toppen, 5:e plats, och vill man fortsätta med det så skall lag som Millwall slås på hemmaplan. Millwall är inte särskilt bra på bortaplan och har tre raka bortamatcher utan ett enda mål framåt. Jag spikar ettan direkt.

13. Leeds – Reading 1x

Leeds tar emot Reading här i en viktig match där Reading är det lag som kanske har mest att förlora. Leeds har än så länge spelat väldigt stabilt och är favorit här på hemmplan. Formen är bra och man har bara en förlust på de senaste 6 matcherna. Reading gjorde en bra match senast hemma mot West Ham och vann med 3-0. På bortaplan har man inte spelat lika bra på slutet och man har faktiskt fått gå mållösa från 3 av lagets senaste 5 bortamatcher.

Veckans säkraste: Hull

Veckans varning: Derby, streckade på 22% just nu

Lycka till!

//Josef