På förhand ser det ut att bli en ganska enkel omgång med en del starka hemmafavoriter. Tipsförslaget är på 192 rader.

1. Liverpool – Stoke 1x

Liverpool verkar vara i gott slag och är obesegrade i 12 raka hemmamatcher i ligan. Dessutom vann laget borta mot Man C i cupen och Gerrard verkar vara tillbaks på allvar igen. Mycket talar för hemmalaget här men jag tycker att Stoke är svårslagna och laget har tagit flera bortasegrar på slutet. De spelar fysiskt och har även dom bra form. Krysset är bara streckat på ca 20 % vilket känns som ett litet måste att ha med på kupongen i en annars lätt omgång.

2. Aston Villa – Everton 1

Aston Villa imponerade rejält när man bortaslog Chelsea för ett par veckor sedan. Laget har dock inte imponerat på hemmaplan där man har 4 raka förluster, visserligen mot starkt motstånd men 4 förluster i rad är inte ok. Everton har inte heller spelat särskilt bra på slutet och har stora problem med målskyttet. 4 mål på 5 matcher. Jag tror Everton mycket väl kan knipa en pinne här om man bara lyckats göra ett mål, försvaret har det inte varit några större fel på.

3. Blackburn – Fulham x2

Blackburn har bara vunnit en match på över en månad, den kom mot Man U och efter det har laget två raka förluster. Laget är fast förankrat i botten av tabellen och som det ser ut nu är Blackburn för dåliga för Premier League. Fulham är starkare på pappret och formen är det inga fel på heller. Dock så är Fulham inget bra lag på bortaplan och man har bar vunnit en match hittills på bortaplan. De har ändå fler spelare som kan avgöra matcherna såsom Zamora, Johnson och Dempsey. Skulle Fulham hamna i underläge i matchen så tror jag ändå att laget kan klara en poäng här.

4. Chelsea – Sunderland 1

Chelsea har inte varit det lag som vi är vana att ha sett de senaste åren. De vann senast men det var faktiskt den första vinsten i ligan på de fem senaste matcherna. På hemmaplan så ser jag ändå Chelsea som stor favorit även om Sunderland har gått bra på slutet. Två raka vinster i ligan har det blivit för Seb Larssons Sunderland. I den här matchen möter man bättre motstånd och man får nog inrikta sig på att försvara sig under större delen av matchen. Jag väljer att spika ettan här.

5. Man U – Bolton 1

Här skall det vara klasskillnad mellan lagen, toppen mot botten och hemmalaget skall vinna detta. Självförtroendet bör också vara stort i hemmalaget efter derbyvinsten senast i Cupen. Hela cirkusen med Rooney verkar ha blåst över och nu kan laget få lite arbetsro igen vilket är bra då laget spelar som bäst då. Bolton finns i botten av tabellen och kommer få det oerhört svårt här trots att laget spelat upp sig resultatmässigt här.

6. Tottenham – Wolverhampton 1

Även här skall det vara klasskillnad mellan lagen då Tottenham har kanonform och Wolves är helt under isen för tillfället. tottenham har 9 raka matcher utan förlust på hemmaplan och hela 8-1 i målskillnad på de 5 senaste hemmamatcherna, imponerande helt klart. Det är därför ingen större överraskning att laget ligger på en fin 3:e plats i ligan och skuggar topplagen. Wolves har 6 raka matcher i ligan utan vinst och jag tror att dom har 7 efter den här matchen, säker etta.

7. West Brom – Norwich 1x

Norwich har imponerat så här långt och laget gör ofta fina insatser i ligan där dom verkar väldigt svårslagna. West Bromwich har haft en lite formsvacka men får tillbaks några spelare och spelet har sett bättre ut på slutet än vad resultaten visar. På hemmaplan får man anses vara knapp favorit och jag hoppas att 1x räcker.

8. Crystal P – Leeds x2

Crystal P smyger med ganska bra och finns i mitten av tabellen. Laget är oberäkneligt men började säsongen bra för att sedan ha en liten formsvacka i november. Laget blandar vinster med förluster och jag tror att man får det svårt här mot ett starkt lag som Leeds, trots hemmaplan. Leeds tog en viktig seger senast efter att ha spelat 4 matcher utan vinst tidigare. Formen kan vara på väg och jag tycker man gjorde en klart godkänd insats mot Arsenal i Cupen. Leeds knapp favorit här i mina ögon men gardera gärna rejält om ni har råd.

9. Ipswich – Blackpool x2

Ipswich är streckade på 30% av kupongerna just nu vilket är alldeles för högt. Hade den siffran varit lägre kunde det kanske varit intressant att streck dom men laget är alldeles för dåligt. Formen är usel och man har 4 raka förluster och 5 matcher utan vinst. Blackpool är ett klart bätttre lag och jagar en playoffplats. Formen är OK och laget förlorar sällan mot lag på den nedre halvan i tabellen, x2 räcker.

10. Middlesbrough – Burnley x2

Här är Middlesbrough rättmätig favorit men jag tror att Burnley kan skrälla här. Formen är det visserligen inga fel på hos hemmalaget men målfabrikationen kunde varit större och man har bara 4-3 i målskillnad på de 5 senaste hemmamatcherna. Trots detta ligger laget i toppen av tabellen men Burnley är ett minst lika bra lag i grunden och kan skrälla. Burnley har en hög kapacitet men har varit aningen ojämna på slutet. Har man en bra dag så kan man absolut vinna här och ett oavgjort resultat skall man klara av då man har ett starkt anfall.

11. Millwall – Birmingham 1 2

Millwalls form har varit lite sviktande på slutet men på hemmaplan är man alltid att räkna med. Laget har bara förlorat 3 matcher på hemmaplan men ligger trots detta i botten av tabellen. Birmingham kämpar på strax bakom topplagen men har varit relativt svaga på bortaplan. Bara två vinster på bortaplan på 12 försök är ganska dåligt och gör att man måste gardera tidigt. Jag chansar med 1 2 här och hoppas att utdelningen kan öka lite.

12. Nottingham – Southampton 2

Southampton leder tabellen men här tycker jag att det kan vara läge att gardera om man har råd. Formen på bortaplan skrämmer inte och man har faktiskt inte vunnit på de 4 senaste bortamatcherna. Nottingham har inte heller dom imponerat med sina resultat även om spelet sett aningen bättre ut på slutet. Laget gjorde sina första mål i ligan sedan den 19 november, när man vann över Ipswich senast. Målskyttet är alltså uselt vilket gör att jag tror mest på Southampton här. Men se upp för bortalagets dåliga form på slutet.

13. Portsmouth – West Ham 1×2

Tittar man i tabellen så bör West Ham vara stor favorit här och är också knapp favorit på streckfördelningen. Men Portsmouth är väldigt underskattade och på hemmaplan är man väldigt svårslagna. De har också ett bra lag och flera spelare har meriter från Premier League. Spelare som Hreidarsson, Mokoena, Mullins, Kanu, Varney och Benjani är klart dugliga i The Championship. West Ham är starka och som jag sagt tidigare, det bästa laget i ligan enligt mig. Man har dock gått på ett par minor på slutet och förlorat hela 3 av de 6 senaste matcherna i ligan. Dessutom förlorade man lite överraskande i Fa-Cupen mot Sheffield W förra veckan och kanske kan en formsvacka vara på ingång. Matchen känns svår och jag helgarderar.

Veckans bank: Både Man U och Tottenham känns som vettiga vinnare.

Veckans varning: Burnley är bara streckat på 17 % just nu vilket är ett givet streck.

Lycka till!

//Josef