Strömsgodset har inlett säsongen starkt och hemma på Marienlyst stadion ser man oslagbara ut även i år. Här tar man emot Sarpsborg som inlett bättre än förväntat men frågan är om de räcker till ikväll?

Strömsgodset – Sarpsborg
Spel: Strömsgodset -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.05

Strömsgodset är regerande mästare i Norge och man har inlett säsongen riktigt bra i år då man har 5-2-1 som resultatrad vilket ger laget en andraplats i tabellen, 2 poäng bakom serieledande Molde. Man mötte just Molde senast på bortaplan och spelade 2-2 med dem efter att man kvitterat på tilläggstid. Det bör stärka laget än mer och laget styrka år efter år är laget spel hemma på konstgräset på Marienlyst Stadion där man är ruskigt svåra att möta. Om man ser till lagets tre senaste säsonger så har det sett ut så här på hemmaplan; 2013 = 13-2-0 som resultatrad, 2012 = 12-3-0 som resultatrad och 2011 = 11-3-1 som resultatrad. Man är med andra ord ruskigt tunga att möta på Marienlyst Stadion och den här säsongen är det inget undantag då man har 4 segrar av 4 möjliga och värt att nämna är att man vunnit 3 av dessa med två mål eller fler! Man har fått igång anfallaren Peter Kovacs som gjorde båda målen mot Molde senast och han kommer med gott om självförtroende till den här matchen. Man ställs mot ett Sarpsborg som är riktigt svaga i sitt spel på bortaplan så segerchansen för Strömsgodset bör vara riktigt bra!

stromsgodset_200x200     sarpsborg_200x200

Sarpsborg klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen men denna säsongen har man inlett helt okej, åtminstone om man ser till lagets spel på hemmaplan. På bortaplan har man sett riktigt svaga ut och man har märkligt svårt att få till något spel. Man har 0-1-3 som resultatrad på bortaplan då man åkt på stryk mot Stabaek (3-2), Odd Grenland (2-0) och Molde (5-1). Enda poängen tog man i bortapremiären mot svaga Sogndal där man spelade 1-1. På hemmaplan har man sett betydligt stabilare ut men nu spelar man på bortaplan och då bör man återigen få det tufft. Man har släppt in 11 mål på sina fyra bortamatcher i år och nu ställs man mot Strömsgodset som utan tvekan är seriens bästa hemmalag och som dessutom har en riktigt vass offensiv.

Strömsgodset har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över.
Sarpsborg har försvararen Ole Hansen avstängd här samt frågetecken kring Martin Wig som är på väg tillbaka från skada.

Kort summering:
Strömsgodset 
bör ha goda chanser att besegra ett bortasvagt Sarpsborgs här. Man har fått igång offensiven som snittar 2 mål per match och hemma på Marienlyst Stadion är man omöjliga att möta. Man vinner i stort sett alla sina matcher på konstgräset och mot ett lag som Sarpsborg ska man pliktmässigt vinna med 2 bollar. Man är ett bättre lag och man har en sylvass offensiv som bör nöta ned Sarpsborgs darriga defensiv…