Dagens andra spel från svenska superligan hämtas från Uppsala och Fyrishovhallen när de regerande, trefaldiga mästarna Storvreta tar emot Tyresö i deras hemmapremiär. Tänkte prova på ett överspel, öppnar lite lugnt med en medelinsats.

  • Match: Storvreta – Tyresö
  • Spel: Storvreta över 6,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00

Var först inne på det totala överspelet men testar det här alternativet istället. Tyvärr så är det inte särskilt många bolag som erbjuder detta spel, däremot. Men rekommenderar Ladbrokes för er som gillar överspel/lag, även inom innebandyn.

Tyresö kan blicka framemot en kort bortaresa från Stockholm, och kan de spara energi på det så är det mer än välkommet då det här ska vara en ruskigt tuff bortamatch. I premiären slogs Dalen tillbaka på ett starkt sätt och jag tror nog att man kan vara med och kriga någonstans runt eller strax efter slutspelsstrecket, dock så är det mycket som ska klaffa över en hel säsong. Det här är däremot kanske inte den matchen man förväntas vinna för att nå placeringar och det kommer krävas en klockren insats i defensiven om man ska hämta något härifrån. Några stora räddningar av Benjamin Löfdahl skulle nog inte skada heller, och det kommer nog behövas lite av den varan.

Storvreta inledde seriespelet med att krossa Warberg på neutral plan på ett högst imponerande sätt för att sedan åka på en skrällförlust borta mot nykomlingarna Granlo. Inget unikt i sig, och jag tror att man kommer åka på någon bortaförlust på liknande sätt i framtiden också, vilket inte är ovanligt för lag som kan se detta som serielunk ibland. Till den här söndagen skulle jag däremot vilja vända det till något positivt, då vi kommer få se ett revanschsuget lag till en engagerad hemmapublik i dess premiär.

Uppsala-laget har till och med ett starkare lag inför den här säsongen vilket kan sammanfattas ganska kort: Samtliga nyckelspelare kvar och nyförvärvet Rasmus Sundstedt, som kanske får ses som den bästa i världen tillsammans med den nyblivna lagkamraten Mika Kohonen. Ännu ett nyförvärv och det på tränarposten där Magnus Jäderlund (Caperiotäby) får ses som ett väldigt positivt inslag. ”Binge” har ambitionen att spela en offensiv innebandy och jag tror att han kan utveckla lagets anfallsspel ytterligare.

Mika Kohonen, Hannes Öhman, Henrik Stenberg, Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson, Fredrik Holtz m.fl. Det är ett antal riktigt vassa poängspelare som jag har stora förväntningar på. Storvreta kan göra minst 7 mål på samtliga motstånd i SSL, och Tyresö är inget undantag.

/Puyol