Ikväll drar slutspelet i svenska superligan igång. Tvåfaldiga mästarna Storvreta vann serien med fin marginal och var först ut med att välja motståndare och valet föll på Linköping. Uppsala-laget ska såklart vara stora favoriter i den här matchserien och jag testar ett specialspel.

 

  • Match: Storvreta-Linköping
  • Spel: Storvreta vinner matchserien med 3-0
  • Odds: 3,00 @ Svenska Spel
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 19/3

Spelet innebär alltså att Storvreta ska vinna 3 raka matcher i denna kvartsfinalsserie.

Storvreta vann alltså SM-guldet 2010 och 2011 och man verkar vara minst lika hungriga i år. Man har varit fantastiska under grundserien där man vann 21 av 26 matcher under ordinarie matchtid. Hemma i Fyrishov är man fortfarande obesegrade. Man har verkligen ett gediget och väldigt samspelt lag där samtliga spelare och formationer fyller ut sina roller.

Framförallt så har man världens absolut vassaste förstafemma med Samuelsson/Berggren på backplats och Kohonen/Öhman/Stenberg i kedjan. En helt perfekt formation. Dessa spelare ska vara den stora skillnaden.

I och med att Storvreta inte hade något att spela för i lördags så vilades nästan samtliga ur förstafemman och så även landslagsmålvakten Viktor Klintsten senast mot Tyresö. En match Storvreta vann trots det. 

Linköping var nykomlingar ifjol då man lyckades ta sig till slutspelet och man lyckades upprepa den bedriften den här säsongen. Man har ett hårt arbetande lag med bröderna Karlsson samt Marcus Johansson (den äldre, då man har två st med det namnet) som sticker ut i ett annars stabilt kollektiv.

Slutspelsplatsen spikades definitivt i lördags när man besegrade Jönköping som inte hade något att spela för.

Linköping har jag helt klart respekt för, dom är absolut inte dåliga. Man spelar aggressivt och fysiskt, men motståndarna i det här slutspelet är väldigt skickliga på att hålla bollen inom laget och jag har svårt att se hur man ska komma åt dom riktigt.

Storvreta ska vara stora favoriter i match 1 och match 3, där man alltså spelar hemma i Fyrishov. Linköping var även dom ett fruktansvärt svårspelat lag framtills den här säsongen då hemmagolvet i Linköping sporthall var ett väldigt strävt plastgolv, något som gjordes om och därav att hemmastatistiken inte är lika fin i år.

Skulle man spela Storvreta 2-vägs i samtliga dessa matcher och lägga ihop dom siffrorna så skulle man inte komma i närheten av ett sådant odds, så det känns helt klart värt att testa då man ska vara tillräckligt mycket bättre för att kunna hålla ner antalet matcher nere här. Jag är förvånad över att resultat 3-1 i serien står som det mest rimliga till 2,50 hos samma bookie.

/Puyol