Efter 26 omgångar inleds innebandyns SM-slutspel denna torsdagkväll med en match i Uppsala där de regerande mästarna Storvreta ska ta sig an Granlo från Sundsvall. I bäst av 5 matcher ska hemmalaget ses som stora favoriter och jag tror nog att fördelen av hemmaplan kan tala redan här.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Storvreta – Granlo
  • Spel: Storvreta -2,5
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Storvreta har plockat hem tre raka SM-guld och man är den givna favoriten till ytterligare ett vunnet mästerskap. Man kom etta i seriespelet med betryggande marginal vilket får ses som ett tecken till att hungern fortfarande finns där och truppen har nog aldrig varit så stark som den är nu med en hel del rutin samt spetskompetens. Granlo kan inte skryta om liknande meriter men nykomlingen har stått för en bra prestation så här långt. Ingen sensation i sig att man har tagit sig hit då man bl.a. lyckades plocka åt sig två hemvändare och landslagsmän inför säsongen. Man kan ställa upp med två bra femmor på banan, men man kan nog fortfarande konstatera att motståndet kunde ha varit något enklare.

Båda lagen förväntas ställa upp med ordinarie trupper, där Henrik Stenberg förstärker Storvretas förstakedja efter avstängning.

Storvreta var i egenskap av seriesegrare först ut med att välja motståndare i kvartsfinalsserien, där man förvånade väldigt många genom att välja bort Caperiotäby (extrem plusstatistik genom åren samt väldigt korta bortaresor). Tränare Magnus Jäderlund är dock väldigt noggrann och med det här valet vet man nog vad man får. Normal prestationsnivå hemma samt en välgenomförd bortamatch ska räcka för avancemang.

Granlo är ett av ligans sämsta bortalag där endast bottenlagen Karlstad och Tyresö, som inte kommer spela i Superligan till nästa säsong, lyckades skrapa ihop mindre poäng. Man lyckades bara ta poäng i 4 av 13 bortamatcher i grundserien och av de där 9 matcherna man gick poänglöst förlorades hela 8 av matcherna med minst 3 mål eller fler.

Den här slutspelsplatsen spikades via ett vansinnigt starkt hemmaspel (vann 11 av 13) på ett, för motståndarna, väldigt svårspelat underlag och där kan man kanske hota de regerande mästarna. Utanför Sundsvall blir det dock betydligt tuffare och jag tror inte att lagets allra första SM-slutspel blir något undantag.


”Vreta” har en bredd som motståndarna, trots kvalitet på ett antal positioner, inte ska kunna tävla med i längden och i Fyrishov ska hemmalaget slå den här linan i en majoritet av matcherna. Spelar på att Storvreta vinner den första kvarten med minst 3 bollar.

/Puyol