Semifinal 1 i Uppsala, närmare bestämt i Fyrishovhallen, när Storvreta tar emot Falun i en högintressant match. De dubbla regerande mästarna får stå som favoriter mot dalmasarna som tappade sin 2:a plats i grundserien i den sista omgången i detsamma vilket gör att man möts här. Det är mycket kvalité som går ut på banan imorgon vilket gör att valet känns givet!

  • Sport: Innebandy
  • Liga: SSL, Sverige
  • Match: Storvreta-Falun
  • Spel: Över 9,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19.00 3/4

Storvreta fick alltså i egenskap av det högst placerade laget från grundserien av de 4 kvarvarande lagen i slutspelet välja motståndare mellan Falun och Dalen. Två lag man har relativt bra koll på. Valet blev det förstnämnda, lite förvånande ändå då man har slagit ut Dalen i kvarten vid 3 tillfällen (på 3 försök) på 5 slutspel. Samtidigt så blir det en eller två relativt korta resvägar till bortamatcherna jämfört med hur det hade blivit om man hade valet Dalen (Umeå) eller Pixbo (Göteborg).

Storvreta vann alltså SM-guld 2010 och 2011 och man har varit minst lika bra i år. Linköping gavs ingen chanser och de skickades ut i 3 raka i kvarten. Man har hittat ett fint flow och många detaljer verkar sitta i ryggmärgen. Hemma i Fyrishov är man fortfarande obesegrade under ordinarie speltid. Allt detta mycket tack vare världens absolut vassaste förstafemma, en riktigt stabil andrafemma och övriga som kommer in fyller ut sina roller på ett stabilt sätt.

Hur många poäng står Kohonen för ikväll?

Falun har tagit ett steg framåt för varje år och så bra som man är nu har man aldrig varit. Man har en rad riktigt vassa rightskyttar, framförallt firma Enström/Carlström som landade i toppen av den totala poängligan och ett par lirare till. Under en stor del av säsongens gång låg man bakom just ”Vreta” i serien men man började tappa lite fart mot slutet och kvartsfinalserien mot Helsingborg blev mycket besvärligare än vad jag själv trodde på förhand. Avancemanget avgjordes faktiskt först via en straffläggning först i den femte och direkt avgörande matchen, vilket viskar om att man var hyfsat illa ute.

Egentligen ska Falun ha bättre chanser än vad oddsfördelningen visar på i nuläget, även om man har haft relativt svårt mot Storvreta på senare tid, men jag avvaktar i den första omgången. Vågar inte riktigt heller då man inte verkar ha satt försvarsspelet under den här viktiga perioden. Intresserar mig istället för antalet mål och slutspel till trots, att det kanske borde bli tight och att Klintsten/Rehn är duktiga keeprar i vardera kasse, så kan jag inte blunda för anfallskraften som finns därute.

Det finns stora poängspelare i båda lagen, vassa skyttar lite överallt och power play-formationer av rang. Lämpligt nog så rekommenderade jag ett underspel (11,5 mål) när lagen möttes i slutet av grundserien, då saknades dock den bäste målskytten i vardera lag och då gick det vägen med lite flyt.

Med spelare som Kohonen, Stenberg, Öhman, Holtz och även backparet Samuelsson/Berggren som skapar mycket framåt hos hemmalaget och (för bortalagets del) duon Enström/Carlström som har sprutat in mål hela säsongen och ytterligare några luriga gubbar som Skog, Adriansson m.fl. så känns en lina på 10 mål fullt överkomlig. Unibet ger i nuläget över/under 9,5 medan övriga står på 10,5.

Så här långt in i slutspelet har 2 av 3 matcher slutat på minst 10 mål för Storvretas del. Samtliga Faluns 5 matcher har gått över linan.

/Puyol