Den 21:a spelomgången av den svenska superligan avslutas med en seriefinal under måndagkvällens TV-match (TV4 sport sänder med start 19.00). Hyfsad innebandygodis med två lag som har imponerat stort under säsongens gång. Jag måste nog vika mig för ett spel som helt enkelt känns mer än bara vettigt sett till förutsättningarna.

*Match: Storvreta-Falun
*Spel: Under 11,5 mål
*Odds: 1,85 @ Betsson
*Units: 7/10
*Spelstopp: 19.15 13/2

Mästarna från 2011 och 2010, Storvreta från Uppsala har visat upp ett stort spel redan från start och det mesta verkar stämma i nuläget. Dalmasarna gästar Fyrishovhallen i en ren seriefinal vilket man kanske inte trodde på förhand men Falun har varit under uppbyggnad i några år nu och först nu har det gett resultat. Man har mycket talang i truppen och man kommer bli obehagliga i ett slutspel. Det här är två av seriens absolut bästa försvars- och anfallsspel samt power play (ett moment som ska ge ett antal procent mer mål än i hockey, för er som kanske inte följer plastbandy) men de två sistnämnda delarna kommer vara något försvagade kvällen till ära.

Storvreta har kanske världens allra bästa förstafemma. Framförallt så är den här femman extremt samspelt då man har gjort några säsonger nu. Ett backpar som är vansinnigt komplett (Samuelsson/Berggren), världens bästa spelare på centern (Mika Kohonen, framförallt världens bästa framspelare) tillsammans med en ruggig right- och distansskytt (Hannes Öhman) med en klinisk avslutare framför målområdet (Henrik Stenberg).

Henrik Stenberg är lagets bäste målskytt den här säsongen men han är avstängd till kvällens match, så man tvingas peta in en annan spelare i den positionen. Den femman ska klara av att sköta många detaljer i spelet minst lika bra som tidigare, men tvivlar på att det blir lika synkat och prickfritt i anfallszon. Lagets annars så fantastiska power play försvagas även ett litet snäpp.

Men allright, det kanske inte är så himla farligt, men det är betydligt värre ställt för Faluns räkning. En stor del av Faluns framgångar den här säsongen bygger på en duo, firman Rasmus Enström/Alexander Carlström. Två ruggigt skickliga rightskyttar som kompletterar varandra snuskigt bra.

Den förstnämnde ur den duon skadade sig under finnkampen förra helgen och han kommer inte vara med i laguppställningen i detta toppmöte, vilket är ett enormt avbräck för dalmasarnas del.

Enström är inte bara lagets utan även hela seriens poängkung den här säsongen. Han har gjort 34+24, det är faktiskt nästan halva lagets totala målproduktion. Den trollkarlen sitter kanske inne på de vassaste handlederna i landet, en riktigt vass skytt och framspelare, även otroligt bra på att hålla i bollen längs sargkanterna – det sistnämnda påverkar nog mer negativt för lagets försvarsspel då man tappar någon minut i anfallszonen, dvs någon minuts extra tid att släppa in ett mål på.

Till råga på allt så ska även Carlström (31+25) vara tveksam till start även om han kommer testas. Hans medverkan spelar dock ingen roll för mitt spel då hans spel och produktivitet redan kommer hämmas av kompisens frånvaro.

Går ju även att nämna att målvakterna i vardera lag, Viktor Klintsten (Storvreta) och Johan Rehn (Falun), har varit väldigt stabila än så länge och man får hoppas på att de bjuder på räddningar även ikväll.

Falun har blivit förnedrat av Storvreta förr i en TV-match, närmare bestämt för nästan exakt ett år sedan. Falun förlorade även höstmötet med 4-1. Tror att man öppnar med en tight box och fokar på försvarsspelet en bit in i fighten sett till vilket anfallsvapen som saknas. Det kommer nog även sätta sin prägel på hur den här matchen kommer spelas.

Spelet på max 11 mål i matchen känns vettigt sett till antalet poäng som stryks från laguppställningarna.

Jag skulle även vilja rekommendera ett spel som går att kombinera på Bet365, och det är Storvreta -1,5 hcp tillsammans med under 11,5 mål. Dvs att hemmalaget vinner med minst 2 mål samtidigt som det inte blir mer än 11 mål i matchen. Den står i 3,20 ggr pengarna i nuläget. Jag testar 1/10 units, nöjer mig med en smal insats där. Lycka till, gubbar.

/Puyol