Vi reser tillbaka till Fyrishov i Uppsala där de trefaldiga mästarna Storvreta tar emot Dalen i den här semifinalen i bäst av 5 matcher. Dagens bortalag knep en livsviktig seger senast inför fortsättningen och av olika anledningar ser jag inte laget som chanslöst här heller.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Storvreta – Dalen
  • Spel: Dalen över 4,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00

Match 3 i denna semifinalsserie mellan storfavoriten Storvreta och uppstickaren Dalen. De här lagen möttes i finalen ifjol, dock olika förutsättningar inför den här säsongen. Medan hemmalaget har förstärkt på någon position så blev bortalaget av med två av sina bästa spelare, så hursomhelst får prestationen så här långt ses som mer än, med beröm, fullt godkänt.

Vi bjöds på en väldigt underhållande match med en hel del målchanser i fredags när Dalen lyckades skjuta till sig en kvittering i serien. 0-2 och serien hade nog varit död, och här får man lite hjälp av att mästarnas förutsättningar vad gäller friska spelare inte är på topp.

Den här matchen kommer nog påminna en hel del om de övriga slutspelsmatcherna Storvreta har spelat så här långt. En hel del bollinnehav och de som står för initiativet att föra spelet framåt medan motståndarna satsar på sina omställningar. Ett moment Dalen är väldigt bra på, och något man har haft väldigt bra utdelning på de senaste 4 perioderna som har spelats lagen emellan. Bortalagets poängspelare har klivit fram så här långt där Kronberg och bröderna Bodén har det där lilla extra som kan bära långt i matcher av den här karaktären.

Storvreta har tre backar som är minst en och två nivåer vassare än övriga på backplats i laget. Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson och Jesper Berggren är landslagsmän och några av de främsta överhuvudtaget på sina positioner – och samtliga går skadade eller är sjuka. Högst osäkert om någon av dessa herrar kan spela eller för den delen fullfölja en hel match och det försämrar defensiven avsevärt. Att landslagsmålvakten Viktor Klintsten sedan inte har haft sin bästa vår, och inte kommer upp med lika många avgörande räddningar, kan även bidra till att bortalaget lyckas trycka in ytterligare en boll.


Ett alternativ kan vara det totala överspelet, men jag väljer att endast koncentrera mig på Dalens målproduktion nu när vi får 2 ggr insatsen. Bortalaget att göra minst 5 mål under ordinarie speltid. Testar även 1/10 units på den raka bortasegern till 4,80 (Expekt).

/Puyol