Här har vi ett intressant möte mellan två lag som verkligen blandar och ger i sina insatser. Det handlar om två för dagen formsvaga lag som drabbar samman. Jag tror dock på ett spel här, häng på!


Stoke – Wigan

Spel: 1
Odds: 2.09 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Stoke är nu uppe i 3 raka förluster i ligaspelet och nu drabbar man samman med Wigan som har 2 förluster och 1 oavgjord på sina 3 senaste matcher. Båda lagen har spelat FA-cupen men båda lagen har sett bleka ut i den så det är inte mycket att orda om. I ligaspelet finns en helt annan taggning än i FA-cupen och trots att det är en stor cup så är det många spelare som inte tar den på allvar och vissa reserver luftas i matcherna.

Stoke är som två helt olika lag när man spelar på hemmaplan inför sin hemmapublik och när man spelar på bortaplan. När man spelar hemma så kämpar och krigar laget genom hela matcherna och man är ruskigt svåra att slå. Man har resultatraden 5-5-1 på sin hemmaplan och enda förlusten kom mot Chelsea som vann med övertygade 4-0 efter en riktigt plattmatch av Stoke som bjöd på alldeles för mycket bakåt. Nu möter man definitivt inget lag som är i klass med Chelsea och då bör segerchansen öka väsentligt när man spelar på hemmaplan!

Om man ser till lagets hemmaform så har man radat upp starka insatser den senaste tiden om man bortser från förlusten i senaste hemmamatchen mot Chelsea. Före den spelade man 3-3 hemma mot Southampton och i den matchen hämtade man upp ett 1-3 underläge med en man mindre till 3-3 vilket får ses som riktigt starkt! Före det krossade man Liverpool med 3-1 och innan det spelade man 1-1 mot formstarka Everton. Före dessa 4 matcher hade man 3 raka hemmasegrar!

Wigan ligger näst sist i Premier League och har stora bekymmer för dagen. Man har bara 1 seger på lagets 10 senaste matcher matcher och av dessa 10 har 7 matcher slutat med förlust för Wigan! Nu har man en riktigt tuff bortamatch framför sig mot ett av ligans mest svårslagna hemmalag och jag tror laget får problem här. Man såg riktigt bleka ut i hemmamatchen senast mot Sunderland som man förlorade med 2-3. Innan dess spelade man turligt 1-1 borta mot Fulham och före den matchen slog man Aston Villa på bortaplan med hela 3-0 men alla minns nog hur ”bra” Aston Villa var under julen när de blev mosade av alla lag man mötte…

Före dessa 3 matcherna hade laget 4 raka förluster på bortaplan och det mesta talar för att man kommer åka på stryk även i den här matchen är man ställs mot ett Stoke som är revanschsugna efter senaste hemmaförlusten mot Chelsea. Jag tror ett heltaggat Stoke vinner mot ett Wigan som inte känns särskilt heta för dagen… Det är dags för Stoke att vända förlusttrenden till en seger!

Stoke har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över.
Wigan får fortsatt klara sig utan Antolin Alcaraz och Fraser Fyvie.