Hämtar ytterligare ett spelobjekt från Premier Leagues lördagsmatcher och den högintressanta avslutningen till trots så är antagligen det som kommer utspela sig på ”The Brit” inte den mest betydelsefulla bataljen, sett till avgörande placeringar i tabellen, i den här omgången. Stoke välkomnar Tottenham där jag ändå anser att en spelform är värd att testa när det ena lagets defensiva färdigheter inte imponerar nämnvärt i dagsläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Tottenham
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,90 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 26/4

Stoke hade en något trög inledning på säsongen där man länge svävade precis ovanför nedflyttningsstrecket med knapp marginal. Mark Hughes och hans manskap har dock vuxit sig in i det här månad för månad och man upplever troligtvis sin allra vassaste period i nuläget där den enda förlusten över de 8 senaste ligamatcherna har kommit till borta mot ett titeljagande Chelsea, vilket får ses som ett väldigt starkt facit. Man kan avsluta säsongen med en placering på den övre halvan av tabellen, om man lyckas bibehålla sin nuvarande position, vilket i sådana fall blir lagets främsta resultat under deras Premier League-era. En poäng senast mot ett vilt kämpande Cardiff, ett godkänt resultat där man kunde ha fått med sig mer, där man nu vänder hemåt till Britannia Stadium där man har varit väldigt svårslaget. Endast två förluster (endast lagen bland topp-5 kan mönstra ett liknande facit) på 17 hemmamatcher under den här säsongen där 75 procent av poängen har skördats. Årets upplaga av Stoke är ett betydligt mer spelande lag, även om man alltjämt behärskar de fysiska egenskaper som länge präglade lagets spelsätt, där de mer kreativa inslagen har adderat en intressant utveckling för ”The Potters” del.

Hemmalaget saknar långtidsskadade Huth sedan tidigare medan även Etherington är otillgänglig för spel.

460px-Stoke_City_FC.svg304px-Tottenham_Hotspur.svg

Tottenham städade av Fulham med 3-1 senast efter en fullgod insats där man kontrollerade bollen väldigt väl samtidigt som man var kliniskt på att utnyttja de fasta situationerna strax utanför motståndarnas straffområde. Ytterligare en hemmaseger där man annars har haft vissa svårigheter med att få utdelning på White Hart Lane. Den tillfällige managern Tim Sherwood, som fick ansvaret säsongen ut till att börja med, har bibehållit en hög vinstprocent men har ändå inte varit tillräckligt i sin jakt på en Europa-plats där Arsenal och Everton har skapat ett alldeles för stort försprång med 9 poäng kvar att spela om. Bidragande till det har främst varit prestationerna mot just dessa lag där man har haft väldigt svårt mot lagen i toppskiktet. Under den nye managern har dock anfallsspelet blivit mer effektivt där man är mer raka på mål i sitt spelsätt, samtidigt har den mer blixtrande offensiven gått ut över försvarsspelet och det är just agerandet på egen planhalva som har varit ”Spurs” svaghet under den senare delen av säsongen.

Bortalaget kommer återigen till spel utan Vertonghen och Walker i backlinjen. Även Capoue och Lamela stryks sedan tidigare. Frågetecken på Dawson som har gått skadad samt Sandro som petades senast.


Väljer bort den raka hemmasegern och går på antalet mål från hemmalaget istället. Britannia Stadium är en svår plats att komma till men även om Stoke har en hög vinstprocent producerar man inte våldsamt mycket framåt, vill dock ge laget rimliga möjligheter till det denna lördag. Anser att hemmalaget kan skapa god utdelning både genom att slå de längre bollarna, men även via omställningar där man har spelartyper som är starka på att erövra bollen. Tottenham, åter med avbräck i backlinjen, har inga alltför starka kort att ställa upp med vilket har varit tydligt i ett par av de senaste matcherna. Även om man står för ett väldigt skapligt bortafacit har man svårigheter med att freda sitt mål med en nolla över 9 bortamatcher under Sherwoods ledning. Man löper alltjämt stora risker på egen planhalva där man toppar med antalet baklängesmål som ett resultat av individuella misstag, färskt i minnet den senaste bortamatchen med West Brom där motståndet lyckades göra 3 mål 6 avslut.

Unibet sticker ut något att jämföra med några av de övriga spelbolagen där man placerar sig nära 3 ggr på den här spelformen, och om man ser till hur bortalagets försvarsspel har sett ut på slutet så är jag något oförstående till det. Anser att Stoke inte ska ha behöva skapa våldsamt mycket för att ändå lyckas hitta ett par kvalificerade målchanser mot ett Spurs som agerar något givmilt kring eget straffområde. Hemmalaget att stå för två mål framåt testas med en insats strax under medel.

/Puyol