För er som var med tidigare veckan så har vi nu ännu en match på Britannia Stadium att se framot. Stoke ska ta emot Southampton i något som inte känns alltför glamouröst på förhand. Jag väljer däremot att fortsätta spela på en maktfaktor.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Southampton
  • Spel: Stoke
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Stoke är nu uppe i 9 förlustfria matcher i följd och man har börjat klättra allt hårdare i tabellen. Senast högg vi på hemmalaget när de gästades av Liverpool där man plockade en stark 3-1 seger. Individuellt sett har man inga större lirare, men rent kollektivt har man ett högst stabilt bygge. Southampton har klättrat även dem, man är nu en poäng ovanför nedflyttningsstrecket efter att ha lyckats få till en kvittering via straff i slutminuterna borta mot Fulham. Här väntar dock en ännu tuffare uppgift för nykomlingen.

Hos Stoke saknas kaptenen Ryan Shawcross i mittlåset, rutinerade Matthew Upson tar hans plats. Detsamma gäller Geoff Cameron på högerbacken där Ryan Shotton får ses som en fullgod ersättare. Marc Wilson borta sedan tidigare. Southampton är så gott som skadefritt med undantag för kaptenen och den viktiga Adam Lallana på mittfältet.

Stoke är som bekant en maktfaktor hemma på Britannia Stadium. I ligasammanhang är man nu obesegrade i 16 raka hemmamatcher och det är här man har blivit Premier Leagues allra bästa och mest effektiva försvar. Man har endast släppt in ETT spelmål (övriga via straff, nick på frispark och självmål) på 9 hemmamatcher under pågående säsong vilket är sensationellt, och då kan man förstå varför man har blivit så pass svårbesegrat här. Shawcross och hans frånvaro gör att insatsen vrids ner något mer än planerat, men ersättaren är meriterad.

Hade målskyttet varit något skarpare så hade det blivit fler segrar, totalt sett, men då har dem ändå plockat 4 av de 5 senaste i deras borg.

Southampton har helt klart stått för en uppryckning, i synnerhet när det kommer till försvarsspelet som var riktigt uselt under inledningen. Man har blivit något mer cyniskt vilket har gått ut över anfallsspelet, som däremot var bra trots den svaga, första fjärdedelen av säsongen. Därmed så är man inte det där ”överspels-laget” längre. Det som dock är sig likt är det inte alltför positiva bortaspelet där man endast har tagit poäng i 2 av 8 matcher. Nu kommer man till en av Englands mest svårspelade arenor där jag inte tror att man kommer få ha kommandot under några längre stunder. Man har även visat sig vara något sårbart på fasta situationer där hemmalaget är starka och ett stort hot.


Ni som har följt mig vet att jag föredrar överspel/lag framför den raka segern, men här är ett sånt tillfälle att göra ett undantag. Stoke spelar så pass snålt hemma att ett mål framåt kan räcka för att det ska bli ett eventuellt segermål. Tycker nog att man ska ha bra chans att följa upp onsdagens insats om man kommer upp med en ny prestation. Hemmasegern spelas med en medelinsats.

Ett sidospel på en formstark anfallare, stod för två mål senast och står som första straffskytt. Insatsen tillbaka ifall han inte kommer till start:
Jonathan Walters (målskytt) 3,05 (Betsson) 1/10 units

Ni kan även följa mig och oss via Twitter: @Puyol_SpelaSpel samt @spelaspelse.
Natten mot söndag går UFC155 av stapeln och det kommer bjudas på ett flertal spelförslag. Håll utkik under lördagen framtill midnatt för att ta del av dessa, mvh.

/Puyol