Många spanska lag som väljer att träningsmatcha på engelsk mark den här försäsongen, däribland Real Betis. Spanjorerna beger sig i kväll till Britannia Stadium, där Stoke City väntar. Betis har inte visat upp något större försvarsspel på försäsongen, så jag tror vi kan få se en del mål här.

  • Match: Stoke – Betis
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Stoke City stod för en mycket bra fjolårssäsong där man till slut hamnade på en 9:e plats i Premier League. Man tog åtta fler poäng än säsongen innan och jag tror man är nöjda med den prestationen. Inför den här säsongen har man värvat in en mycket intressant spelare i Bojan Krkic, som tillbringade fjolårssäsong i Ajax. Men han var bara på lån dit från Barcelona och nu har alltså Stoke köpt rättigheterna till spanjoren. Det är en väldigt bra spelare det här, som man ändå måste säga har blivit lite misshandlad av Barcelona. Vi får hoppas att han får en nytändning i Premier League och han har redan visat i träningsmatcherna att han kan näta. Ser vi på lagets prestation i träningsmatcherna så har man inte vunnit en enda gång på fem träningsmatcher. Men man har valt att spela mot relativt tufft motstånd, så jag drar inte allt för stora växlar på det. Det försvar man ställs mot idag håller ingen högre klass, så jag tror nog att Stoke kan smälla in ett par bollar inför hemmapubliken.

stoke_200x200betis_200x200

Real Betis spelar som bekant i segunda division den här säsongen, efter att ha åkt ur la liga förra säsongen. Men som jag skrivit tidigare så har man fått behålla stora delar av laget, vilket gör Betis väldigt slagkraftigt den här säsongen, framför allt i de offensiva delarna. Nu åkte tyvärr en av lagets stora stjärnor, Vadillo, på en knäskada för dryga veckan sedan och blir borta en längre period. Men det finns ersättare i det här laget så det oroar mig inte speciellt mycket. Ruben Castro, Molina, Cedrick, Pecheco och Rennella är en handfull klasspelare som finns att tillgå offensivt hos Betis. Man har gjort en del mål på träningsmatcherna hittills och framför allt så skapar man en hel del lägen. Nu senast åkte man på en torsk mot Marbella (1-2), som håller till i den spanska tredjeligan. Men matchen spelades på en ojämn åker och det var knappast till fördel för ett spelande Betis. Man skapade ändå riktigt många lägen och dominerade matchen, på en normal matta så hade man vunnit enkelt där. Stoke lär knappast bjuda på samma förutsättningar och hemmalaget kommer få se upp löpvilliga spanjorer. Men försvarsmässigt så håller inte Betis någon högre standard, vilket vi även sett i träningsmatcherna. På fem matcher så har man släppt in mål i fyra av dessa, och då har även dessa matcher gått över linan 2,5 mål. Med tanke på att man stött på blekt motstånd i dessa träningsmatcher så kan man få det väldigt tufft i afton, när ett PL-lag står på andra sidan.

Överspelet känns intressant här och vi testar därför en mindre insats på minst tre mål i matchen!

/e@sy