Vi förflyttar oss till matcherna med avsparkstid under eftermiddagen och en av Englands mest svårspelade arenor. Publiken på Britannia Stadium ska se sitt Stoke ta emot Reading. Vi kommer nog få se två lag som kommer kämpa hårt för sitt men där jag i slutändan inte skulle bli särskilt förvånad om båda fick jubla vid minst ett tillfälle.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Reading
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,88 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Stoke har dalat något efter en stark period där man var ruskigt svårslaget under en period. Nu har man istället desto svårare för att nå poäng överhuvudtaget och den där stabiliteten är så gott som bortblåst. Man krigade väl senast borta mot Arsenal men om målvakten Asmir Begovic inte hade storspelat så hade förlustsiffrorna inte stannat vid uddamålet. Reading är mer välmående i nuläget då man har tagit sig över nedflyttningsstrecket efter en rad starka insatser som har bidragit med poäng på kontot. Man har nu tagit 10 poäng av 12 möjliga sett till de 4 senaste ligamatcherna, vägen till ett säkrat kontrakt är dock fortfarande lång.

Två lag som är så gott som skadefria, numera. För Stokes del så är Marc Wilson tillbaka i träning efter ett benbrott och han spelade en träningsmatch i veckan. Nyförvärvet Brek Shea är dock inte spelklar. Reading får återigen klara sig utan långtidsskadade målvakten Alex McCarthy och veteranen Jason Roberts.

Mötet mellan Wigan och Southampton var förra helgens ”blgm”-bidrag, och jag ser det här som lördagens rimliga alternativ, och det till ett något snyggare odds. Baserar det på Stokes tyngd framåt hemma på Britannia i kombination med ett försvarsspel som inte går att känna igen. Reading har väl inte haft det sistnämnda som sitt varumärke samtidigt som jag återigen vill lyfta fram att man är relativt fyndigt framåt.

Jag har precis som många andra hyllat Stokes försvarsspel under säsongens gång, i synnerhet på hemmaplan, där man knappt släppte in något spelmål under en lång period. På något vänster har det vänt och om man ser till lagets 6 senaste ligamatcher, där man endast har lyckats snickra ihop 2 poäng, så har man nu släppt in 16 mål där majoriteten faktiskt har kommit till hemma på Britannia Stadium. Den annars så stabila backlinjen har sett bollar passera som inte alls hörde till vanligheterna för någon månad sedan.

Även om jag skulle tro att man kommer försöka falla tillbaka till grunderna och spela något mer cyniskt och grisigt idag, så ställer jag mig ändå frågande till om det skulle räcka bara för det. Ett exempel på det är 2-2 matchen hemma mot Wigan för drygt 10 dagar sedan då det såg hur lugnt och fint ut som helst vid en 2-0 ledning, men där man fortsatte att läcka bakåt, och det från ingenstans mer eller mindre. Man har nu inte lyckats hålla nollan intakt på 7 försök (i ligaspelet) i rad.

Reading är ett hyfsat vasst lag framåt, riktigt vasst till och med om man skulle jämföra med bottenkollegor som QPR och Aston Villa. Även om det framförallt gäller hemma på Madejski Stadium så tycker jag att spelet i överlag har sett tillräckligt bra för att man ska kunna ge dem förtroendet till nya mål här. Noterbart att man har lyckats trycka dit minst 2 bollar i 5 raka ligamatcher. Man har dock fortfarande inte lyckats hålla i nollan i någon av de 12 Premier League-matcherna på bortaplan den här säsongen, tror inte man lyckas stå emot här heller.


1,88 känns hyfsat om man ser till de olika tendenserna lagen har i målväg i nuläget. Spelar på att båda lagen står för minst ett mål vardera under 90 minuters speltid.

/Puyol