Som bekant full Premier League-omgång med veckomatcher där jag kör vidare med ytterligare ett spel denna onsdagkväll. Britannia Stadium är spelplatsen när Stoke får besök från norr i form av Newcastle. En mindre insats testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Stoke – Newcastle
  • Spel: Newcastle under 0,5 mål
  • Odds: 2,62 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45

Två lag på liknande positioner i den nedre halvan med skillnaden att formkurvorna pekar mot olika håll, speciellt om man ser till respektive lags tre senaste matcher där Stoke är obesegrat medan Newcastle har förlorat samtliga. Stoke är fortsatt svårspelat, men tyvärr för deras del inte särskilt pålitligt utanför stadsdelen, medan gästerna inte riktigt går att känna igen om man jämför med det vi fick se av dem förra säsongen.

Stoke får återigen klara sig utan Wilson och Wilkinson på ytterbackspositionerna. Cameron och Shotton har dock visat sig vara fullgoda ersättare. Delap och Owen skulle inte ta någon plats och deras frånvaron ses inte som några avbräck heller. En desto tyngre skadelista hos Newcastle som får klara sig utan ett antal alternativ. Cabaye, Ben Arfa, Ryan Taylor, Steven Taylor, Perch, Shola Ameobi och Obertan är definitivt borta. Ett stort plus dock att man får tillbaka kapten Coloccini i mittlåset efter avstängning.

Newcastles manager Alan Pardew har en del att jobba på och i nuläget är hans lag långt ifrån fjolårets enorma bedrift där man var nära att nypa en kvalplats till Champions League. I söndags blev man det första laget att bli nollat mot bottenlaget i Southampton, en liten fingervisning på att man inte är i slag. En del i detta är just skadelistan där framförallt kreativa lirare som Yohan Cabaye och Hatem Ben Arfa lämnar en del luckor efter sig i anfallsspelet då dessa herrar har en vana att servera firma Ba/Cissé (den senare dessutom utan någon som helst målform att jämföra med i våras) med bollar. I och med detta tvingas vattenbäraren Chieck Tioté ta på sig en mer spelförande roll vilket inte passar fullt ut, speciellt då man inte kommer ha en lika god utdelning på några längre bollar på anfallarna i och med att man kan hitta ett par ruskigt vassa huvudspelare i hemmalagets backlinje.

Stoke är, tillsammans med Manchester City, tätast i ligan. Går då att konstatera att bl.a. mittlåset Shawcross/Huth ser ut att stå för ännu en stabil säsong där målvakten Begovic fortsätter att agera säkert. Allra mest imponerande att man endast har släppt in ett ynka mål (6 matcher) på Brittania Stadium, där man av tradition är väldigt starkt, så här långt (i övrigt just Man City som lyckades pricka in det målet). Hade anfallsspelet varit lika effektivt så hade man parkerat ett antal positioner högre än 12:e plats, något vi däremot inte behöver fokusera på ikväll.

________________________________________________________________________

Till en början var jag inne på spelalternativet ”båda lagen att inte göra mål” innan jag sneglade in mot detta. 2,62 på Stoke att hålla nollan får ses som högst godkänt när exempelvis Bet365 erbjuder 2,15 på samma objekt. Spelet hittar ni i menyn bland ”målmarknader”.

/Puyol